18624
12:00 11.122018

На Ужгородщині жіноча футзальна збірна України протистояла Словаччині

Спорт 1559

У рамках підготовки до Фіналу чотирьох жіночого Євро-2019 з футзалу збірна України завітала на Срібну землю, щоб провести навчально-тренувальний збір та зіграти два товариські поєдинки із Словаччиною.

Матчі проходили 7–8 грудня в СК «Зінедін», що на Ужгородщині. Тут зібралося чимало прихильників футзалу, які палко підтримували нашу збірну. Синьо-жовта дружина виглядала потужно і змогла здобути дві переконливі звитяги.

На старті першого матчу обидва колективи активно йшли вперед і мали кілька нагод для взяття воріт. Якщо українкам одну зі своїх небезпечних атак удалося завершити голом (Анна Шульга 11), то в словачок були проблеми з реалізацією. За мінімальної переваги господарок команди пішли на перерву. На початку другого тайму після рикошету від Зіти Банікової рахунок став 2:0. На досягнутому наші дівчата не зупинилися. Господарки продовжували тиснути на ворота суперника й на завершальній хвилині зустрічі досягли свого: Олена Павленко точним ударом установила на табло остаточний рахунок 3:0.

Другий поєдинок проходив за повного домінування українок. Перша половина гри завершилася з рахунком 2:0 (Ірина Майбородіна 10, Анна Сидоренко 16), а от у другій 20-хвилинці був оформлений розгром. На результативні удари Ірини Майбородіної (25), Анни Сидоренко (25 пен., 33), Анни Шульги (32) та Юлії Форсюк (34, 37) суперниці відповіли голом Сільвії Сматанової (37). Як підсумок, розгром – 8:1.

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов залишився задоволений зборами та контрольними поєдинками й зауважив, що на Ужгородщині створені хороші умови (комплекс має всі можливості, щоб провести змагання або гарно до них підготуватися).

Зазначимо, що днями відбулося жеребкування Фіналу чотирьох Євро-2019. У півфіналі українки зіграють з португалками. Іншу пару складуть збірні Іспанії та Росії. Поєдинки 1/2 фіналу відбудуться 15 лютого. Матч за 3-тє місце та фінальна зустріч заплановані на 17 лютого. Усі ігри відбудуться в Португалії.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах