18688
16:44 16.122018

У Хусті вирували справжні боксерські пристрасті: на турнірі змагалися юні спортсмени. ФОТО

Спорт 2360

15 грудня у Хусті відбувся уже традиційний обласний турнір з боксу, присвячений Дню Святого Миколая. Для більшості учасників захід стає пам’ятним на все життя, адже є першим стартом для новачків у їхній спортивній кар’єрі.

Цьогоріч у змаганнях взяли участь 6 команд, близько 70 спортсменів віком від 6 до 12 років. Окрім хустян, свої боксерські здібності, витримку та жагу до перемоги демонстрували мукачівці та рахівчани. Боксували 3 раунди по 1 хвилині. У більшості поєдинків оголошувалася нічия, адже, за словами організаторів, перша поразка дуже засмучує юних спортсменів. Іноді навіть розчаровує у спорті. Лишень у разі суттєвої переваги суперника судді визначали переможця.

“Для Хуста вже стало хорошою традицією збирати спортсменів на турнір до Дня Святого Миколая. Ми хочемо, аби ці змагання стали для юних учасників справжнім святом, а отримані емоції дали стимул продовжувати заняття боксом і спортом взагалі. Тому у нас нема переможених – всі діти отримують грамоти і подарунки, а головне, цінний досвід виступів на справжніх змаганнях. Сподіваємося, з цих юних боксерів виростуть талановиті спортсмени, які прославлятимуть Закарпаття”, – поділився з “Карпатським об’єктивом” незмінний організатор турніру, тренер КО ДЮСШ “Спартак” м. Хуст Микола Ковчар.

Достойний рівень проведення змагань відзначив і головний тренер Фередації боксу Закарпатської області, тренер КО ДЮСШ “Спартак” м.Мукачево Валерій Вишньов.

“Уже багато років ми товаришуємо й співпрацюємо з Миколою Ковчаром. Двічі на рік підтримуємо у проведенні турнірів пам`яті його тренера та мого друга Володимира Тунаєва і сьогоднішній – до Дня Святого Миколая. Останній проводиться для дітей до 13 років, бо з цього віку юні спортсмени вже долучаються до чемпіонатів України. Хоча наймолодшому учаснику змагань усього 6 років, однак тут беруть участь і вже досвідчені боксери. Адже ми тренуємо з раннього дитячого віку. Звичайно, тренування проходять у формі гри, спочатку навчаємо діток правильно рухатися, певних боксерських комбінацій, а після 6-7 років переходимо на серйозніший рівень”, – розповів тренер Валерій Вишньов.

Так, уперше свої сили на рингу спробував 8-річний хустянин Максим Мушка. Хлопчик боксує усього 2 місяці, однак уже продемонстрував на турнірі хороший результат, проявивши неабияку силу волі та жагу до перемоги.

А ось 10-річний Роберт Бісун займається цим видом спорту 4 роки й має за плечима багато перемог. Каже, на бокс його записав батько, аби став впевненішим, міг за себе постояти.

“Відколи я почав тренуватися у дяді Колі, то відчув себе сильнішим і впевненішим. Зараз у школі можу й постояти за слабшого, не дати його в образу. Тренер вчить нас бути стійкими. Він каже, що спорт виробляє характер і завжди наголошує: не застосовувати свої вміння просто так, заради втіхи. Тренуюся тричі на тиждень із великим задоволенням. Мрію стати відомим боксером або ж футболістом”, – зізнався Роберт.

Свято боксу цього дня вдалось на славу. Залишились задоволеними як спортсмени, так і глядачі. Адже цікаві поєдинки на боксерському рингу зібрали чисельну аудиторію уболівальників, які емоційно підтримували своїх улюбленців.

Особливістю турніру є і те, що ніхто із його учасників не залишився без нагород. Так, усім спортсменам директор КО ДЮСШ “Спартак” Лариса Кравець і тренер хустян Микола Ковчар вручили грамоти та солодкі подарунки від Святого Миколая.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини