18893
14:05 24.122018

Чоловіча команда ужгородських «Карпат» уперше в сезоні зіграла перед рідними вболівальниками

Спорт 2347

Після шістьох виснажливих виїзних поєдинків ужгородські «Карпати» повернулися на рідний майданчик. У перенесених матчах другого туру Вищої ліги України наша команда протистояла «УДХТУ» (Дніпро).

Новачок змагань – ГК «Карпати» – уже на старті сезону гучно заявив про себе і став одним із головних претендентів на чемпіонство. У шести виїзних іграх ужгородці вибороли п’ять поспіль перемог. Цю приємну серію команда прагнула продовжити в іграх із дніпрянами. Поєдинки за участю «Карпат» та «УДХТУ» відбулися 21–22 грудня в СК «Юність».

Перша гра. «Карпати» (Ужгород) – «УДХТУ» (Дніпро) – 20:24

Фаворитами звітного двобою були ужгородці, однак гості провели хороший матч і досить несподівано завдали нашим хлопцям першої домашньої поразки. Дніпряни надійніше діяли в обороні та потужніше в нападі. Уже за підсумками першого тайму їхня перевага сягала трьох м’ячів (11:14).

Переломити хід зустрічі в другій 30-хвилинці закарпатці не змогли. Гандболісти «УДХТУ» володіли ініціативою й не дали супернику шансів на позитивний результат. Фінальна сирена зафіксувала переконливу перемогу гостей з рахунком 20:24. Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробив Валерій Сіварга, який закинув 10 м’ячів. Кращими снайперами у складі «Карпат» були Норберт Поліщук (7) та Ярослав Котюк (5). По два точні кидки на рахунку Михайла Данила та Максима Шурнюка. В активі Василя Ревти, Віталія Мурова, Станіслава Кириленка та Олександра Польогкого по одному взяттю воріт.

Друга гра. «Карпати» (Ужгород) – «УДХТУ» (Дніпро) – 31:29

Наступного дня на майданчику був яскравий і динамічний гандбол. Закарпатці не мали права на помилку, тож зі стартових хвилин діяли уважно в захисті та ефективно в нападі. Уже в середині першого тайму «Карпати» відірвалися на відстань п’яти точних кидків (12:7), але втримати комфортний гандикап суперник не дозволив. Гості ще до перерви скоротили відставання до мінімуму (17:16), а на старті другої половини зустрічі встановили паритет. Увесь наступний тайм проходив у цікавій та безкомпромісній боротьбі. Обидві команди діяли на максимумі, тож інтрига жила до фінальної сирени. Переміг той, хто менше помилявся, і це були «карпатівці». У важкій грі наша команда здобула перемогу – 31:29. Лідером атак ужгородців був Ярослав Котюк (8 м’ячів). Хороші снайперські показники продемонстрували Василь Снігур (5), Олександр Пльогкий (5) та Максим Шурнюк (4). Результативними діями відзначилися також Норберт Поліщук (3), Дмитро Резнік (3), Віталій Муров (2) та Анатолій Костюх (1).

Завдяки шістьом перемогам у восьми зустрічах «Карпати» перебувають на вершині турнірної таблиці. Наступні матчі команда Віталія Уманця проведе наприкінці лютого вдома проти полтавського «Динамо».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини