19143
11:40 21.012019

Чемпіонат Закарпаття з хокею: лідерство «Синевира», третя позиція чинних чемпіонів. ФОТО

Спорт 2277

Протягом трьох тижнів, 29 грудня – 20 січня, проходили ігри першого етапу чемпіонату області з хокею сезону 2018/19.

Традиційно першість Закарпаття, у якій беруть участь чотири команди («Ужгородські вовки», «Синевир», «Спартак», «Шахтарські барси»), складається з двох етапів: регулярного чемпіонату (6 турів) та раунду плей-оф (півфінали й матчі за «бронзу» і «золото»).

Позаду 12 протистоянь, сповнених інтриги, ефектних взяттів воріт, яскравих індивідуальних дій та завзятої боротьби з першої й до завершальної хвилини. Якщо в минулих сезонах дует лідерів відчутно переважав своїх опонентів і більшість матчів завершувалася прогнозованим результатом, то цьогоріч команди з нижньої частини турнірної таблиці підтягнулись і нав’язують іменитим суперникам серйозну боротьбу. Непередбачуваність, що з’явилася цьогоріч, робить чемпіонат цікавішим.

Найкращу гру наразі демонструє «Синевир», який у шести поєдинках здобув чотири перемоги (дві зустрічі завершилися поразкою). Це дозволило йому розташуватися на першій позиції в турнірній таблиці і стати головним претендентом на чемпіонство. Відчутно додав минулорічний аутсайдер – «Спартак», який із шести ігор програв тільки дві (стільки ж перемог та нічиїх). Не відзначаються стабільністю чинні чемпіони. «Ужгородські вовки» чергують вдалі матчі з невдалими. У шести турах вони здобули тільки дві вікторії. Щодо інших чотирьох матчів, то одного разу команда зіграла внічию і тричі зазнала поразки. Гірше за всіх виступають «Шахтарські барси», які тільки раз змогли довести гру до переможного результату. Попри те, що в їхньому активі лише одна звитяга, вони відзначаються непоступливістю, і це сприяло трьом нічиїм. Інші дві гри завершилися на користь суперників.

Попереду найцікавіше – раунд плей-оф. Саме він визначить цьогорічних тріумфаторів і призерів обласної першості. Перший етап змагань залишив більше запитань, аніж дав відповідей. Головною інтригою, безперечно, є те, чи зможуть «Ужгородські вовки» захистити чемпіонський титул. Цікавою також обіцяє бути боротьба за бронзові медалі.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах