19168
15:50 21.012019

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» переконливо обіграв львів'ян

Спорт 2584

Поновилися змагання в Першій лізі України з баскетболу. У рамках 8-го туру, який проходив 19–20 січня, «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» на виїзді протистояв команді «Львів-УАД».

Нагадаємо, що ужгородський БК цього сезону відчутно додав і перебуває серед лідерів групи № 3. Попри те, що команда Олександра Зубковського вже здобула путівку в плей-оф, вона продовжує демонструвати якісну гру й боротися за найвищий результат у кожному матчі.

До міста Лева наш колектив вирушив винятково за максимальним успіхом. Із поставленими завданнями ужгородські баскетболісти впоралися і збагатили свою скарбничку на чергові чотири залікові бали.

Перша гра. «Львів-УАД» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 76:88

Якщо на стартових хвилинах господарі діяли на рівних, то згодом гості заволоділи ініціативою й узяли гру під свій контроль. Закарпатці непогано забезпечували захист і переважали опонента в реалізації кидків. Чудова гра одного з лідерів ужгородського БК – Михайла Стоноженка – сприяла тому, що відрив у рахунку з плином часу збільшувався і на екваторі матчу сягнув 12 очок (35:47).

Не було рівних нашій команді і в третій 10-хвилинці, яка завершилася на користь закарпатців – 15:27. Загальний рахунок 50:74 перед фінальною чвертю сприяв збереженню сил на другий поєдинок, який відбувся вже наступного ранку. Ужгородці поступилися в четвертій 10-хвилинці (26:14), але святкували загальну перемогу – 76:88. Найбільше очок у складі «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» набрали Михайло Стоноженко (29) та Сергій Заєць (19). Відзначимо, що 15 із 38 кидків з-за меж 3-очкової дуги у виконанні гостей завершились успіхом.

Друга гра. «Львів-УАД» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 68:87

Львів’яни не змогли порадувати своїх прихильників позитивним результатом і цього разу. Підопічні Олександра Зубковського в першій чверті зробили ставку на надійну гру в обороні. Львів’янам було складно проходити міцний захисний опір суперника, і вони набрали всього 9 очок. Натомість ужгородці добре діяли не тільки позаду, а й попереду. 24 набрані очки сприяли 15-очковій перевазі вже в першій чверті. Фундамент майбутньої перемоги був закладений успішно.

У другій 10-хвилинці львів’яни додали й чинили гідний опір закарпатцям. Команди показали яскравий і результативний баскетбол (53 набрані очки на двох (25:28). З огляду на рівень команд у нинішньому сезоні, відіграти 18-очкове відставання в другій половині зустрічі господарям буде не до снаги.

Ужгородці поступилися в третій чверті (22:15), але впевнено провели завершальну (12:20). Фінальна сирена зафіксувала чергову перемогу закарпатської команди з рахунком 68:87. Чудові снайперські показники продемонстрував Сергій Заєць, якому вдалося здобути 38 очок.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини