1962
18:07 11.072016

Французи перед рідною публікою зазнають фіаско

Спорт 1436

Ось і завершився найпрестижніший європейський турнір збірних команд – Євро-2016. Місяць захоплюючого марафону подарував чималу кількість емоцій як самим футболістам, так і вболівальникам.

14_main

Останнім суперником на шляху до фіналу у португальців була збірна Уельсу. Підопічні Фернанду Сантуша доволі впевнено здолали опонента, забивши на старті другого тайму два м’ячі, авторами яких стали Роналду та Нані. Інший фіналіст – збірна Франції – у суперники отримав чинних чемпіонів світу – Німеччину. Сценарій цього поєдинку був дещо схожий на інший півфінальний матч. Анологічний рахунок 2:0 забезпечив дубль Грізмана.

Гра між господарями турніру – командою Франції та збірною Португалії зібрала величезну аудиторію вболівальників. Фаворитом у цій парі були французи, котрі стабільніше пройшли шлях до головного поєдинку турніру, аніж їхній суперник, котрий в основний час гри здобув тільки одну перемогу.

Активно розпочали господарі й відразу ж мали відмінні нагоди для взяття воріт, та фортуна від підопічних Дешама відверталася. В середині першого тайму Португалія втратила через ушкодження свого ключового гравця – Роналду, що мало додати впевненості французам. Переграти португальського кіпера ніяк не вдавалося. Супернагода була в Жиньяка, котрий на 92-й хв. поцілив у штангу.

Тоді гра перейшла у екстра-тайм, де все й вирішилося. 109-та хв. стала фатальною для Франції. Не зігравши належно з Едером, господарі наразилися на дальній удар, який і вирішив долю матчу. 0:1 – перемагає Португалія, яка записує свою ім’я в історію європейського футболу, вперше вигравши європейський турнір.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах