1978
21:32 12.072016

Як великий спорт переміг високу моду, або Зустріч з Евеліною Самсончик

Спорт 2349

1Нещодавно в мене відбулася приємна зустріч із Евеліною Самсончик.

Усім, хто цікавиться світом високої моди, добре відоме це ім’я. Ужгородка з подіумною зовнішністю вже давно підкорила відомих модельєрів світу. Дівчина із задоволенням (без жодного натяку на зірковість) розповіла про те, чим займається сьогодні та що стало пріоритетним у її житті.

Несподівано красуня почала говорити не про фешн-покази, нові тенденції в моді, плаття та підбори, а про… спорт! Незважаючи на свій молодий вік, Евеліна вже виявила себе у великому спорті.

Художня гімнастика стала для неї першою сходинкою до визнання та слави.  Юна гімнастка віддано й наполегливо працювала для того, щоб здобувати призові місця на змаганнях вищого рівня.

До речі, батько дівчини, Володимир Самсончик, – відомий в Україні тренер з легкої атлетики, а мати, Діана Самсончик, виступала за збірну Радянського Союзу та України у змаганнях з бігу на 800 метрів.

Хотілося б зазначити, що при напруженому графіку тренувань та виступів, поєднаному з навчанням, Евеліна не забувала і про своє хобі (модельний бізнес), де також зуміла досягти певного успіху, про що свідчить контракт із Chanel. Карл Лагерфельд, визнавши її своєю «спортивною музою», започаткував новий стиль у моді, який став називатися «спортивний шик» і вишукано поєднав хутро й  коштовне каміння зі спортивним взуттям та трико.

– Як розпочався твій спортивний шлях?

– У трирічному віці я почала займатися художньою гімнастикою в тренера Альони Марченко. Спочатку мені не дуже подобалося розтягуватись, терпіти біль і так далі, але всі наголошували: «Тяжело в учении – легко в бою». Коли мені було 5 років, відбулися мої перші змагання, де я посіла 1-ше місце, і з того часу все закрутилося.

– Що було найважчим у гімнастичний кар’єрі?

– Це поєднання навчання у школі з тренуваннями. Коли мене долучили до середньої групи, а пізніше й головної збірної команди Закарпатської області (тренер Анна Арсенова та хореограф Маргарита Будьо), спортивні заняття стали щоденними, виснажливими, збори та виїзні змагання частішими. Шкільні уроки, а згодом університетські завдання доводилося вчити пізніми вечорами.

– У багатьох відомих виданнях писали, що ти розірвала контракт з Chanel заради навчання. Що підштовхнуло тебе до прийнята такого рішення?

– Після отримання диплома бакалавра я постала перед вибором: підвищувати галузевий рівень за спеціальністю «Художня гімнастика» або залишитися в модельному бізнесі. Відомо, що робота моделі зазвичай короткотривала. Порадившись із рідними, звісно, я надала перевагу тренерській діяльності. Тож вступила і здобула ступінь магістра спорту.

– І наразі ти викладаєш за своєю спеціальністю?

– Так, сьогодні я займаюся своєю улюбленою справою. Передаю досвід та здобуті навички молодшому поколінню. Сподіваюся, моє ім’я як тренера художньої гімнастики вже незабаром зазвучить не менш голосно, ніж це було у світі високої моди.

Софія ПЕКАРОВИЧ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах