19801
13:41 25.022019

Ужгородські «Карпати» поділилися очками з полтавським «Динамо». Фото

Спорт 2063

22–23 лютого в ужгородському СК «Юність» відбулися ігри 6-го туру Вищої ліги України з гандболу серед чоловічих команд, у яких місцеві «Карпати» приймали полтавське «Динамо».

Обидва колективи ведуть боротьбу за найвищі місця, тож на вболівальників чекали цікаві протистояння двох амбіційних команд.

Перша гра. «Карпати» (Ужгород) – «Динамо» (Полтава) – 29:32

Стартова 30-хвилинка проходила у цікавій та напруженій боротьбі. Обидва колективи намагалися продемонструвати свої найкращі якості й відірватися на комфортну відстань. Лідер у рахунку протягом першого тайму змінювався кілька разів. І все ж на перерву команди пішли за переваги господарів (17:15).

У другій половині матчу «динамівці» швидко встановили паритет, а ще за кілька хвилин вийшли вперед (18:20). Упритул до 47-ї хв. на майданчику було багато боротьби, а тріумфатора зустрічі було спрогнозувати складно. Вирішальним став відрізок гри з 48-ї до 54-ї хвилини. Протягом цього часу полтавчани провели п’ять результативних атак і зберегли свої ворота неушкодженими (25:30). З огляду на перебіг подій на майданчику, відіграти відставання у п’ять м’ячів за шість хвилин до фінальної сирени «карпатівцям» було не до снаги. Гра завершилася перемогою «Динамо» з рахунком 29:32.

Найрезультативнішими у складі «Карпат» були Ярослав Котюк та Дмитро Резнік (в обох по 7 м’ячів). Своє ім’я у графу «забиті м’ячі» також записали: Норбер Поліщук, Максим Шнурюк, Олександр Польогкий – усі по три, Віталій Муров, Михайло Данило, Анатолій Костюх – по два.

Друга гра. «Карпати» (Ужгород) – «Динамо» (Полтава) – 31:24

Ужгородцям було важливо взяти реванш за поразку, адже друга поспіль невдача могла негативно відобразитися на турнірному становищі команди. На початку зустрічі команди йшли нога в ногу, а от у другій частині стартової 30-хвилинки «Карпати» додали й заволоділи перевагою у три м’ячі (17:14).

Вагому заявку на перемогу господарі зробили на початку другого тайму. Підопічні Віталія Уманця надійно зіграли в захисті та ефективно в нападі, що дозволило збільшили гандикап до шести точних кидків (20:14). Полтавці намагалися скоротити відставання в рахунку й повернути інтригу, але всі спроби були марними. Закарпатці впевнено лідирували в рахунку й здобули важливу перемогу. Підсумковий результат на табло – 31:24.

Вагомий внесок у тріумф нашої команди зробили: Михайло Данило (6 м’ячів), Віталій Муров (5), Норберт Поліщук (4), Ярослав Котюк (4), Максим Шурнюк (4), Анатолій Костюх (4), Дмитро Резнік (3) та Олександр Польогкий (1).

Наразі ужгородські «Карпати» йдуть першими (14 очок). На другій позиції розташувалася ДЮСШ-Лагутина «Мотор-3» (Запоріжжя) (12). Полтавське «Динамо» провело на дві гри менше і здобуло 10 очок.

Олег МИКИТА 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах