19941
12:11 5.032019

Ужгородська футзальна ліга: підсумки сезону

Спорт 2343

Минулого тижня пройшли завершальні матчі Ужгородської футзальної ліги сезону 2018/19. 32 команди (чотири дивізіони) протягом чотирьох місяців (листопад 2018 – березень 2019) вели захопливу боротьбу за медалі.

Приємно, що у цьому сезоні зібрався конкурентоспроможний десант у всіх лігах, й інтрига тривала з першого і до завершального туру. Повний список переможців та призерів змагань став відомий тільки після фінального свистка останньої гри сезону.

Суперліга (зона Другої ліги України)

У битві за чемпіонство зійшлися «Медея» та «Ужнет». Обидва колективи демонстрували високий рівень гри і відчутно переважали своїх опонентів. На фініші змагань «Ужнет» випередив свого найбільшого конкурента на один заліковий бал (35 проти 34). Очні зустрічі між цими командами завершилися перемогами «Ужнету», тож їхнє чемпіонство цілком закономірне. Відповідно «срібло» цього сезону завоювала «Медея». За «бронзу» була запекла боротьба між «Олімпіком» та «УТЕІ». Вирішальними у цій боротьбі були завершальні тури, які краще провів «УТЕІ» (25 очок). «Олімпік» зупинився за крок до медалей (4 позиція, 23 очки). «Середняками» Суперліги були «Юніпов» (12), «Вікінг» (11) та «Вопак» (11), які розташувалися на 5–7 місцях відповідно. На крайній сходинці турнірної таблиці фінішувала «Кам’яниця» (8).

Індивідуальні нагороди:

– кращий голкіпер – Владислав Тренич («УТЕІ») ;

– кращий гравець – Євген Мирончук («Ужнет») ;

– кращий бомбардир – Юрій Чульба («Вопак»).

Вища ліга

«Беркут» був на голову сильніший за своїх суперників і достроково завоював золоті медалі (32 очки). А от за срібні нагороди боротьба точилася до завершального туру. Перечинська команда була фаворитом у гонці за другу позицію, однак невдало провела дві заключні гри і пропустила вперед «Худльово». Тож останні в підсумку завоювали «срібло» (22), а «Перечин» був змушений задовольнитися «бронзою» (21). Щодо наступних п’яти колективів, то вони приблизно рівні за класом і набрали однакову кількість очок (17). Підсумкові позиції визначали за статистикою очних зустрічей. Тож на 4–7 місцях відповідно розташувалися: «Невицький замок», «Епіцентр», «Коритняни», «Штурм». На два очки менше (15) здобула «СМЕ», яка замкнула турнірну таблицю.

Індивідуальні нагороди:

– кращий голкіпер – Володимир Монцел («Беркут»);

– кращий гравець – Віталій Медведєв («Худльово»);

– кращий бомбардир – Генріх Мкртчян («Беркут»).

Перша ліга

«Рятівник» демонстрував хорошу гру і стабільні результати, завдяки чому вдалося здобути чемпіонський титул (36 очок). «Тімвір» також цього сезону показував непогану гру, однак втратив важливі очки у «прохідних» матчах і позбавив себе шансів на найвищу позицію, але команді вдалося вибороти високе друге місце (32). Третім фінішував «Трактор» (29). Він вів захопливу боротьбу за «бронзу» з «Будівельником», у якого виграв тільки один заліковий бал. Нижню частину турнірної таблиці можемо поділити на дві групи: «середняки» – «Сторожниця» (15), «Шипіт» (14) та аутсайдери – «Інваспорт» (6), «Фенікс» (4).

Індивідуальні нагороди:

– кращий голкіпер – Олександр Сливка («Трактор»);

– кращий гравець – Едуард Нергеш («Рятівник»);

– кращий бомбардир – Олег Мартинич («Рятівник»).

Друга ліга

Потужну гру і високі результати показував «Лугош», який у 14 матчах здобув 13 перемог та 1 нічию (40 очок). У підсумку команда за кілька турів до завершення чемпіонату забронювала собі золоті нагороди. «Срібло» вдалося завоювати «Зіні» (30), яка відзначилася стабільністю та хорошою грою як у нападі, так і в захисті. За третю призову позицію до завершального туру боролися три команди: «Ужнет +», «КС Ужгород» та «Імперія». Усе ж сильнішим з-поміж цих колективів виявився «Ужнет +» (22). «Імперія» (21) та «КС Ужгород» (20) розташувалися на 4–5 позиції відповідно. «Прімалекс» (16) та «Верховина» (14) стабільно набирала очки в матчах із командами з нижньої часини турнірної таблиці, однак на рівних боротися з лідерами їм не вдалося. У підсумку – шоста та сьома сходинка відповідно. А беззаперечним аутсайдером Другої ліги був «Ядзакі», який поступився у всіх 14 матчах.

Індивідуальні нагороди:

– кращий голкіпер – Сергій Чатуров («Лугош»);

– кращий гравець – Юлій Антал («Імперія»);

– кращий бомбардир – Олександр Грицкевич («Лугош»).

Сезон 2018/19 пройшов на високому рівні. Уболівальники, які відвідали матчі, мали змогу насолодитися великою кількістю яскравих матчів та видовищних голів.

Нагадаємо, що з цього сезону Суперліга стала частиною Другої ліги України, а тому три найкращі колективи найвищого дивізіону УФЛ («Ужнет», «Медея», «УТЕІ») проходять до 1/8 фіналу всеукраїнських змагань.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах