20137
15:06 18.032019

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» стартував у другому етапі Першої ліги України. ФОТО

Спорт 2312

Протягом трьох днів, 15–17 березня, в ужгородському СК «Буревісник» проходив з’їзний тур Першої ліги України з баскетболу серед команд групи D.

Як ми раніше повідомляли, головна баскетбольна команда краю («Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ») вдало подолала перший раунд змагань (посіла у своїй підгрупі друге місце з-поміж шести колективів) і потрапила до наступного групового етапу. На цій стадії турніру закарпатський БК виступає у групі D, де його суперниками стали «Краматорськ», «Житомир» та «Миколаїв-2». Визначатимуть кращого у рамках двох з’їзних турів, перший з яких днями відбувся в Ужгороді. Всього кожна з команд проведе по 6 матчів. До півфіналу потрапить тільки один колектив – переможець групи. Команди відповідально підходять до кожної зустрічі, адже права на помилку в них немає.

Перший ігровий день. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Миколаїв-2» – 83:71

Господарі паркету активно розпочали зустріч і швидко заволоділи ініціативою. Перша чверть завершилася з рахунком 22:17. На початку наступної 10-хвилинки миколаївці нівелювали перевагу суперника і навіть вийшли вперед (22:24), однак втримати позитивний результат не вдалося. Перед великою перервою команда Олександра Зубковського продемонструвала якісну гру в нападі й зробила вагому заявку на перемогу (50:34).

У третій чверті гостям також не вдалося переломити хід зустрічі. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» збалансовано діяв у захисті та показав високий відсоток реалізації кидків, що дозволило збільшити свою перевагу до 25 очок (70:45). У завершальній 10-хвилинці господарі діяли по рахунку. Команда Олександра Зубковського не форсувала подій, адже наступного дня чекав непростий двобій із «Краматорськом». У цій частині гри миколаївці перемогли (13:26), однак загальний рахунок (83:71) яскраво засвідчував про перевагу господарів. Найрезультативнішими у складі закарпатського БК були Володимир Жартун (21 очко) та Михайло Стоноженко (19).

Другий ігровий день. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Краматорськ» – 82:76

У стартовій чверті на майданчику точилася напружена боротьба, яка завершилася на користь наших баскетболістів (22:16). Непогано в цій частині матчу ужгородці виконували кидки з-за меж 3-очкової дуги. Саме завдяки влучним дальнім пострілам підопічні Олександра Зубковського заволоділи необхідною перевагою. Як і в попередній грі, на старті другої 10-хвилинки в діях закарпатці спостерігався спад, однак господарі вчасно внесли необхідні корективи у побудову своєї гри й повернули собі перевагу (42:38).

Вирішальною у цьому матчі стала третя чверть. Ужгородці переважали суперника і збільшили свій гандикап до восьми очок (63:55). Якщо на початку четвертої часини гри у перемозі господарів мало хто сумнівався, то під ендшпіль матчу гості додали і повернули інтригу. Доля зустрічі вирішувалися на завершальних секундах. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» добре зіграв тактично і втримав переможний результат (82:76). Вагомий внесок у тріумф своєї команди зробив Сергій Заєць, який набрав 26 очок. Чималий вклад у перемогу ужгородського БК зробили Сергій Роман (16) та Михайло Стоноженко (14).

Дві перемоги на старті другого етапу змагань додали нашій команді впевненості, й на матч із фаворитом групи (БК «Житомир») ужгородці виходили націленими на боротьбу та позитивний результат. Підтримка вболівальників нашій команді була гарантована, адже у СК зібралося чимало поціновувачів цього видовищного виду спорту. На жаль, створити сенсацію закарпатці не змогли.

Третій ігровий день. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Житомир» – 78:103

На старті поєдинку гості задали високий темп гри, який складно було підтримувати нашій команді. Якщо у першій чверті закарпатці намагалися на рівних протидіяти супернику й поступилися тільки у 5 очок (18:23), то в наступній 10-хвилинці спостерігалася повна перевага гостей. Ужгородці зуміли набрати всього 13 очок, у той час як суперник виборов 28. 20-очкова перевага (31:51) суперника після першої половини гри позбавила нашу команду реальних шансів поборотися за позитивний результат.

Переломити хід зустрічі представники Срібної землі не змогли. Гості тріумфували в третій (22:25) та четвертій (25:27) чвертях і святкували звитягу із загальним рахунком 78:103. Найактивнішими цього дня в складі нашої команди були Сергій Роман (19 очок), Сергій Заєць (14) та Михайло Стоноженко (14).

В інших матчах першого з’їзного туру зафіксовані наступні результати: «Краматорськ» – «Житомир» – 78:81, «Житомир» – «Миколаїв-2» – 87:63, «Миколаїв-2» – «Краматорськ» – 94:80.

Після першого туру ужгородці перебувають на другій позиції (5 очок). Лідирує «Житомир» (6). Доля путівки до півфіналу вирішуватиметься 5–7 квітня у Миколаєві.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах