20182
11:32 19.032019

Ужгородські «Карпати» двічі поступилися миколаївському «Реалу»

Спорт 1539

У рамках 10-го туру жіночої Суперліги України з гандболу ужгородські «Карпати» на виїзді протистояли «Реалу». Ігри відбулися 15–16 березня.

Обидва колективи ведуть боротьбу за медалі, тож їхні очні протистояння обіцяли бути цікавими. У першому колі змагань «Карпати» та «Реал» зустрічалися в Ужгороді. В перший ігровий день перемогли закарпатки (24:21), а от наступного дня тріумфували миколаївки (22:23).

Напередодні матчів 10-го туру «Карпати» поступалися майбутньому супернику одним заліковим балом, однак мали на дві гри менше.

Перший поєдинок. «Реал» (Миколаїв) – «Карпати» (Ужгород) – 30:24

Стартова 10-хвилинка цього матчу виявилася вирішальною. Обидві команди, в першу чергу, зробили акцент на міцному захисті. Якщо в миколаївок із цим проблем майже не було, то в обороні ужгородок були шпарини (цим уміло користувався суперник). У вищезгаданий відрізок гри «Карпати» зуміли завдати тільки два точні кидки, в той час як «Реал» провів 8 результативних атак. У другій частині першого тайму команда Віктора Чернова змогла додати в захисті, однак переломити хід поєдинку не вдалося. Господарки також активно йшли вперед і ще до перерви збільшили свій гольовий доробок до 15 м’ячів. На відпочинок команди пішли за рахунку 15:11.

У другому таймі «карпатівкам» удалося трохи вирівняти гру, однак зачепитися за позитивний результат завадила голкіпер «Реалу» – Ірина Никіфорук, яка цього дня показувала надійну гру і неодноразово рятувала свою команду. Миколаївки впевнено довели справу до переконливої вікторії з рахунком 30:24. Найрезультативнішими у складі «Карпат» були Мілана Шукаль (6 м’ячів), Яна Готра (5), Наталія Шипляк (5) та Анна Лезінська (5). По одному результативному удару завдали Каріна Байрак, Софія Безрукова і Анна Тріфонова.

Другий поєдинок. «Реал» (Миколаїв) – «Карпати» (Ужгород) – 22:19

Стартовий відрізок наступного матчу був за ужгородками. Наші дівчата вміло оборонялися, якісно проводили атакуючі дії і за підсумками 12 зіграних хвилин заволоділи перевагою у п’ять м’ячів (1:6). Миколаївки спокійно сприйняли відрив суперника, перебудували свою гру і ще до перерви зуміли скоротити відставання до двох точних кидків (10:12).

Як завершення першої 30-хвилинки, так і початок другої були за «Реалом». Підопічні Наталії Пархоменко змогли не тільки вирівняти становище, а й вийшли вперед (13:12). Переломним моментом став екватор другого тайму. Господарки стримали тиск «Карпат», завдали кількох важливих результативних кидків і створили комфортний гандикап у три м’ячі (18:15). Втрачена набута перевага не зламала дух команди-гостей, яка за три хвилини до завершення зустрічі скоротила відставання до мінімуму (20:19) і мала нагоду вирвати позитивний результат, однак «Карпати» припустилися кількох важливих помилок, які нівелювали сподівання закарпатських вболівальників на перемогу. «Реал» тим часом закинув ще два м’ячі й довів справу до необхідної вікторії (22:19).

Найбільшу кількість результативних кидків завдали Анна Лезінська (5) та Наталія Шипляк (4). По три гольові атаки в активі Анастасії Мелекесцевої та Яни Готри. По одному разу засмутили кіпера суперника Каріна Байрак, Євгенія Когуч, Софія Безрукова та Анна Тріфонова.

Після десяти зіграних турів команди – учасниці Суперліги діляться за турнірним принципом на дві групи по три колективи. Після першого етапу змагань лідирує львівська «Галичанка» (35 очок), другим іде «Реал» (29), а на третій позиції розташувалися «Карпати» (24). Зазначимо, що в ужгородської команди зіграно на дві гри менше. Незалежно від того, як завершаться матчі між «Карпатами» та «Спартаком», розподіл місць у трійці кращих не зміниться. Тож саме ці три колективи продовжать боротися за чемпіонство в наступному етапі змагань, який складатиметься з трьох з’їзних турів. В іншій групі між собою зіграють херсонська «Дніпрянка», «Бровари» та столичний «Спартак».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах