20301
15:56 26.032019

Ужгородки переконливо обіграли «Хмельничанку»

Спорт 2433

СДЮСШОР «Карпати» (Ужгород), яка виступає у Вищій лізі України з гандболу серед жіночих команд, у рамках 8-го туру приймала аутсайдера змагань – «Хмельничанку».

Нагадаємо, що закарпатки потрапили до «Західної групи». Разом із нашою командою тут змагаються «Педуніверситет-Енерго» (Тернопіль), «Економ-університет» (Тернопіль), «Поділля» (Кам’янець-Подільський) та «Хмельничанка» (Хмельницький). У «центрально-східній» групі також виступають п’ять колективів (ДЮСШ – 21 м. Київ, «СумДУ» (Суми), ДЮСШ-3 (Запоріжжя), «Пальміра» (Одеса) та ДЮСШ-4» (Кривий Ріг). Боротьбу за чемпіонство продовжать по два кращі колективи з кожної групи. Команди, що за підсумками першого етапу змагань розташуються на 3–5 позиціях, боротимуться за підсумкові 5–10 місця.

Реальних шансів поборотися за титул у представниць Срібної землі не залишилося. Ужгородський колектив у своїй групі – на четвертій сходинці і відчутно відстає від «прохідної» другої позиції. Однак наші спортсменки у кожній грі викладаються на максимум і намагаються боротися за позитивний результат.

А тепер перейдемо безпосередньо до двобоїв із «Хмельничанкою», що відбулися 22–23 березня в ужгородському СК «Юність».

СДЮСШОР «Карпати» відчутно переважала свого суперника. Ужгородські дівчата надійніше діяли в обороні та гостріше в нападі. Якщо на стартових хвилинах першої гри гостям удавалося на рівних протидіяти опоненту і в рахунку був паритет, то наприкінці першої 30-хвилинки перевага ужгородок стала відчутною. На перерву команди пішли за рахунку (19:14) на користь господарок. У другому таймі юні «карпатівки» не збавили обертів і  активно йшли вперед.  У підсумку перевага наших дівчат сягала восьми м’ячів (39:27).

Наступного дня закарпатський колектив знову володів ініціативою і здобув переконливу вікторію. Вже за підсумками півгодини гри гандикап господарок сягнув десяти точних кидків (24:14). У другому таймі закарпатки також показали високий рівень гри і збільшили свою перевагу до 16 очок (45:29).

Ця звитяга стала п’ятою для СДЮСШОР «Карпати» у нинішньому сезоні. Маючи у своєму активі 10 очок, ужгородки розташувалися на четвертій позиції турнірної таблиці.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах