20520
10:55 9.042019

Ужгородські баскетболісти не змогли пройти до півфіналу Першої ліги України

Спорт 2498

Протягом трьох днів, 5–7 квітня, в Миколаєві відбувався другий з’їздний тур другого етапу Першої ліги України з баскетболу серед команд групи D.

«Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» непогано виступив у першому турі (2 перемоги та 1 поразка) і зберігав шанси на вихід до наступного раунду змагань.

Нагадаємо, що суперниками закарпатців у боротьбі за півфінал були «Житомир», «Краматорськ» та «Миколаїв-2». Саме на майданчику останніх відбувався звітний тур.

У перший ігровий день представники Срібної землі зустрілися з «Миколаєвом-2». Стартова чверть пройшла у цікавій конкурентній боротьбі й завершилася мінімально перемогою гостей – 19:20. Втримувати позицію лідера і за підсумками 20 хв. гри ужгородцям не вдалося. Миколаївці потужно провели другу 10-хвилинку й заволоділи перевагою у три очки (43:40).

У третій чверті команди показали низький відсоток реалізації кидків і набрали на двох усього 25 очок. Загальний рахунок на табло був – 56:52. Переломити хід протистояння у завершальній частині матчу команді Олександра Зубковського не вдалося. «Миколаїв-2» переграв суперника за багатьма показниками й здобув переконливу вікторію з рахунком – 82:62. Найбільше очок у скарбничку нашої команди приніс Сергій Заєць (22).

Наступного дня закарпатці зустрілися із «Краматорськом». Команда з Донеччини на стартових хвилинах виглядала куди краще, ніж суперник. Номінальні гості надійно зіграли в захисті й непогано діяли в нападі, що дозволило їм заволодіти перевагою у 8 очок (11:19). У другій чверті ужгородці вирівняли гру (19:19), але скоротити відставання в рахунку не вдалося. На велику перерву команди пішли за результату – 30:38.

Нічийний рахунок був зафіксований і в третій 10-хвилинці. Цього разу – 20:20 (50:58). Тож доля переможця визначалася у завершальній чверті. Ужгородці відчутно додали у фінальній частині гри й нав’язали супернику серйозну боротьбу. За кілька миттєвостей до фінальної сирени на табло був паритет, та все ж більше сил на фінальний ривок залишилося в «Краматорська», який у підсумку зумів вибороти перемогу з рахунком – 74:76. Найрезультативнішими у складі ужгородської команди були Михайло Стоноженко (19 очок) та Сергій Заєць (17).

Завершальну гру сезону ужгородський БК провів проти переможця групи – «Житомира». Представники Срібної землі жваво розпочали гру і за підсумками чотирьох зіграних хвилин були попереду – 17:6, але зберегти позицію лідера нашим хлопцям не вдалося. Ще до початку другої 10-хвилинки номінальні гості вийшли вперед (22:24). На високому рівні житомирська команда провела і старт другої чверті (26:34), але далі у грі команди був спад, чим уміло скористалися закарпатці. Перед великим перепочинком на табло був нічийний рахунок – 43:43.

У третій чверті на майданчику були «гойдалки»: команди по черзі володіли ініціативою, а лідер у рахунку змінювався кілька разів. Перед вирішальною частиною зустрічі ужгородці програвали 69:74, але в четвертій 10-хвилинці нав’язали супернику боротьбу і навіть претендували на позитивний результат, та обійти опонента закарпатцям не вдалося. «Краматорськ» святкував перемогу з рахунком – 90:98. Найбільше очок у складі ужгородського БК набрали Михайло Стоноженко (21) та Сергій Роман (19).

Інші матчі другого з’їзного туру:

«Краматорськ» – «Житомир» – 89:83.

«Житомир» – «Миколаїв-2» – 90:76.

«Краматорськ» – «Миколаїв-2» – 49:84.

Таким чином, до 1/2 фіналу пройшов «Житомир», який набрав 11 очок. На другій позиції в групі розташувався «Миколаєв-2» (9), а на 3–4 – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» та «Краматорськ» (в активі обох колективів по 8 очок).

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах