20636
15:09 15.042019

«Минай» сенсаційно поступився в рідних стінах

Спорт 4075

Після тривалої перерви, 5 місяців, на Срібну землю повернувся футбол високого рівня. Минулого тижня стартувало третє коло Другої ліги України.

У рамках 19-го туру «Минай» на своєму полі приймав «Чайку» з Петропавлівської Борщагівки, що на Київщині. Гра відбулася у суботу, 13 квітня.

Команда з Ужгородщини зі стартових хвилин взяла м’яч під свій контроль і постійно загрожувала воротам суперника. Вже на 3-й хв. минайці могли вийти вперед, але Василь Пиняшко після навісу Роберта Гегедоша головою пробив вище воріт. За кілька миттєвостей чудову нагоду відзначитися мав Гегедош: Владислав Микуляк дальньою передачею знайшов Роберта, нападник обробив м’яч і впритул «розстрілював» кіпера гостей, але виграти дуель закарпатець не зміг. Свій момент у стартовій 10-хвилинці мав і Вадим Страшкевич, але знову на висоті був Антон Мусієнко.

Активний стартовий відрізок гри засвідчував про перевагу команди Ігоря Харьковщенка. Здавалося, що забитий м’яч – справа часу. На 18-й хв «Минай»» міг забивати двічі, але знову спіткала невдача. Спочатку Анатолій Нурієв завдав небезпечного удару зі стандарту (воротар перевів м’яч на кутовий). А після корнера міг забивати Гавриленко, та м’яч після удару головою Максимка влучив у поперечину. За дві хвилини хорошу гольову нагоду вкотре мав Гегедош, та Мусієнко парирував удар. Невгамовний Роберт у одній із наступних атак знову міг забивати, але м’яч після його удару пройшов повз ворота.

А найреальніший момент першого тайму був на 33-й хв.: Нурієв вивів Гегедоша віч-на-віч із воротарем, Роберт перекинув м’яч через голкіпера, «снаряд» опускався у ворота, але в останню мить захисник вибив його. Натомість у гостей реальних нагод у першій половині зустрічі не було. За рахунку 0:0 команди пішли на перерву.

Другий тайм розпочався з гостроти біля воріт закарпатців. На 57-й хв. реальну нагоду відзначитися мав Артем Цурупін, але м’яч пройшов повз ворота. Через дві хвилини Максим Гавриленко отримав другу жовту картку і «Минай» залишився в меншості. А на 61-й хв. арбітр за порушення правил у карному майданчику призначив 11-метровий у ворота Артема Кулініча. Капітан гостей Сергій Пономаренко впевнено реалізував вирок арбітра і вивів «Чайку» вперед – 0:1.

Через п’ять хвилин Яромир Лобода міг установити паритет, але результативно пробити з гострого кута закарпатцю не вдалося. А на 73-й хв. минайці пропустили вдруге: Ренат Мірошніков виборов м’яч у центрі поля, увімкнув високу швидкість, наблизився до штрафної і завдав точного удару, який приніс його команді перемогу (0:2).

Граючи в меншості, відіграти такий гандикап за 20 хв. було надскладно, однак господарі виклалися на максимум і повернули інтригу. Вже на доданих арбітром хвилинах колектив Ігоря Харьковщенка отримав право на небезпечний штрафний удар, який реалізував Анатолій Нурієв (1:2). До слова, автор забитого м’яча через кілька хвилин за фол отримав пряму червону картку. Шансів, аби вирвати нічию, у закарпатців не залишилося. Гра завершилася сенсаційною звитягою «Чайки» з рахунком – 1:2.

Після виїзної нічиєї з чернівецькою «Буковиною» (0:0) та поразки від «Чайки» «Минай» опустився на третю сходинку турнірної таблиці. В наступному турі закарпатці на виїзді протистоятимуть лідеру – «Поліссю» (Житомир).

 «Минай»: Артем Кулініч, Василь Беца, Петро Стасюк, Олег Допілка (Ігор Ощипко 71), Володимир Корнутяк, Максим Гавриленко, Владислав Микуляк, Анатолій Нурієв, Василь Пиняшко (Роберт Смокоровський 81), Вадим Страшкевич (Яромир Лобода 65), Роберт Гегедош.

«Чайка»: Антон Мусієнко, Олег Чоботар, В’ячеслав Турчанов, Сергій Пономаренко, Володимир Тименко, Сергій Шевчук, Андрій Бартошук, Микола Вечурко, Олександр Касьяненко, Ренат Мірошніков (Дмитро Мохначук 90), Артем Цурупін (Олександр Сухенко 69).

Інші матчі 19-го туру:

«Полісся» (Житомир) – «Буковина» (Чернівці) – 0:1

«Нива» (Вінниця) – «Нива» (Тернопіль) – 0:1

«Черкащина-Академія» (Білозір’я) – «Поділля» (Хмельницький) – 3:0.

«Калуш» – «Верес» (Рівне) – 0:0.

Олег МИКИТА

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини