20666
10:31 16.042019

Ужгородські «Карпати» – чемпіони Вищої ліги України

Спорт 2286

Чоловіча команда «Карпат» 13–14 квітня гостювала у Дніпрі, де зійшлася із місцевим ГК «УДХТУ». Це були завершальні матчі для нашої команди у цьогорічному чемпіонаті.

Наші хлопці – дебютанти Вищої ліги України. У сезоні 2017/18 «Карпати» тріумфували у Першій лізі й отримали право підвищитися у класі. Часу для «розкачки» «карпатівцям» не знадобилося. Команда відразу ж поставила перед собою найвище завдання – завоювати золоті медалі.

У Вищій лізі 2018/19 зібралися конкурентоспроможні команди і боротьба за чемпіонство точилася до завершального туру. І все ж, сильнішим виявився колектив із Закарпаття.

А тепер перейдемо безпосередньо до матчів «УДХТУ» – «Карпати».

Перший двобій між цими колективами став «золотим» для ужгородців. Представники Срібної землі змогли здобути два залікові бали, які гарантували команді дострокове чемпіонство.

У стартовій 30-хвилинці на майданчику точилася напружена боротьба, а лідер у рахунку змінювався кілька разів. На перерву команди пішли за мінімальної переваги «Карпат» (14:15).

У другому таймі підопічні Віталія Уманця додали в нападі й надійніше діяли в захисті, що дозволило на екваторі другої 30-хвилинки відірватися на відстань чотирьох точних кидків (19:23). Переломити хід протистояння господарям не вдалося. Ба більше, «карпатівцям» навіть вдалося збільшити гандикап до десяти точних кидків. Фінальна сирена зафіксувала звитягу «Карпат» із рахунком – 27:37.

Повторна зустріч між «УДХТУ» (Дніпро) та ужгородськими «Карпатами» ніякого турнірного значення для нашої команди не мала. Закарпатці впевнено розпочали гру і володіли перевагою у чотири–п’ять м’ячів, однак швидко її втратили. Вже за підсумками 20 хв. гри на табло був паритет (10:10), а перша половина зустрічі завершилася звитягою господарів – 14:13.

Після перепочинку обидва колективи активно йшли вперед і закинули чимало ефектних м’ячів. Доля зустрічі вирішувалася у завершальній 10-хвилинці. Краще провести цей відрізок гри вдалося господарям. Вони злагоджено діяли в захисті та реалізували достатню кількість моментів у нападі. У підсумку фінальна сирена зафіксувала вікторію «УДХТУ» з рахунком – 30:26.

У 16 поєдинках «Карпати» здобули 11 перемог та зазнали 5 поразок. До залікової скарбнички вдалося покласти 22 залікові бали. Різниця забитих-пропущених м’ячів – 463:425.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах