2074
13:31 18.072016

Колишній гравець ужгородської «Говерли» переїхав до Словаччини

Спорт 3114

Екс-захисник молодіжної збірної України та донецького «Шахтаря» який провів рік аренди в «Говерлі» Ігор Гончар розповів в інтерв’ю Footboom про свій трансфер в словацьку «Сеніцу».

gonchar_b

Як виник варіант зі словацькою командою?

Мій агент, Сергій Емельянчик, сказав, що є серйозна зацікавленість з боку «Сениці». Також був ще один варіант в Україні, однак, все детально обговоривши, вирішили, що варіант зі словацькою командою буде кращим для мене.

Мій контракт з «Шахтарем» закінчився цієї зими, донецький клуб не став заперечувати і погодився мене відпустити. За що я їм дуже вдячний. Хочу сказати спасибі за той час, який провів у «Шахтарі». Хочу подякувати всіх фахівців в стані «гірників», з якими мені пощастило працювати.

Також окреме спасибі хочу сказати В’ячеславу Вікторовичу Грозному зі всім тренерським штабом «Говерли». Велике йому спасибі за те, що дав мені шанс проявити себе, за те, що часто і детально зі мною спілкувався, підказував і пояснював багато моментів. Я намагався швидше вбирати всю інформацію, яку він до мене доносив, і весь його внесок реалізовувати на футбольному полі.

Дане закордонний варіант був лише єдиним чи, може, ще якісь були?

Це краще запитати у мого агента, однак я знаю, що такі були.

– Чим саме привернув варіант зі словацькою командою? І на скільки розрахований контракт?

– Мій контракт з командою буде розрахований на два роки. Пріоритетним варіантом для мене «Сеніца» стала з-за того, що тут є всі умови, щоб розвиватися, як футболістові, що особисто для мене дуже важливо.

– Яка інфраструктура є в клубі?

– Чотири трав’яних поля, одне штучне і манеж, є тренажерний зал, а також все необхідне для відновлення після тренувань і матчів.

– Як прийняли в команді – одноклубники і тренер? Може є якісь традиції прийому новачків?

– Як наставник, так і одноклубники прийняли мене дуже добре. Гра у складі молодіжної збірної допомогла мені здобути міжнародний досвід, що значно допомогло мені освоїтися в новій команді і влитися в ігровий процес.

Що стосується традицій, то так, такі є (посміхається). На командному вечері новачок повинен вийти і виконати обрану ним пісню.

– Як проходить спілкування з партнерами, є проблеми з мовним бар’єром?

– Дуже багато слів схожі на українські, тому де-то легше розуміти, про що вони говорять. Зараз уже основні слова, які знадобляться мені у грі для підказки партнеру або розуміння його, я вже вивчив. Також зараз активно додатково вивчаю мову.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах