20804
12:41 26.042019

«Минай» вдруге поспіль поступився на своєму полі. ФОТО

Спорт 3964

У рамках 22-го туру Другої ліги України головна футбольна команда краю – «Минай» – зустрічалася з вінницькою «Нивою». Поєдинок відбувся вчора, 25 квітня, на стадіоні в с. Минай.

До звітного двобою закарпатський колектив підходив у статусі лідера групи А. Минайці налаштовувалися у цій грі винятково на перемогу, адже прагнули реабілітуватися перед вболівальниками за домашню поразку від «Чайки» (1:2). Та й інтенсивність у верхній частині турнірної таблиці змушує команду боротися за максимальний результат у кожній грі.

Колектив Ігоря Харьковщенка зі стартових хвилин взяв м’яч під свій контроль і раз-по-раз створював небезпечні моменти біля воріт суперника. Уже на 13-й хв. господарі могли вийти вперед, але Роберт Гегедош після передачі Вадима Страшкевича пробив повз ворота. Згодом відзначатися міг Гавриленко, але Максиму у двох епізодах забракло влучності. На відміну від минайців, вінничани зуміли реалізувати свою першу гольову нагоду. На 35-й хв. вкидання ауту у виконанні гостей завершилося взяттям воріт: Ярослав Браславський отримав м’яч у карному майданчику, обробив «круглого» і з гострого кута завдав точного удару, з яким Артем Кулініч впоратися не зміг (0:1). Під ендшпіль першого тайму Василь Пиняшко вивів Гегедоша віч-на-віч з воротарем, але переграти останнього форвард «Минаю» не зумів. На перерву команди пішли за мінімальної переваги «Ниви» (0:1).

На початку другої 45-хвилинки нагоду для взяття воріт мав Пиняшко, але Василь пробив повз ціль. А от на 55-й хв. пощастило вже минайцям: Олександр Дугієно опинився на небезпечній ударній позиції і цілив у дальній від себе кут воріт, однак м’яч пройшов повз стійку. На 63-й хв. Гегедош після навісу Петра Стасюка завдав ефектного удару через себе, та м’яч пролетів над воротами. Через шість хвилин гості зіграли не за правилами у власному штрафному майданчику і арбітр вказав на «позначку». До м’яча підійшов Гегедош, але реалізувати чудову нагоду для взяття воріт закарпатцю не вдалося (м’яч пройшов над поперечиною). А на 71-й хв. Роберт отримав другу жовту картку і залишив свою команду в меншості. Не зважаючи на чисельну меншість, господарі могли здобути нічию, але чудову нагоду змарнував Гавриленко: Максим опинився на вигідній ударній позиції і пробивав головою по незахищеному куту воріт, однак м’яч пройшов вище.

У завершальній 15-хвилинці по-справжньому гольових нагод не виникало. «Нива» відстояла позитивний результат (0:1) і завдала «Минаю» другої поспіль поразки в рідних стінах. Колектив Ігоря Харьковщенко втратив позицію лідера і змістився на другу сходинку. В наступному турі закарпатці на виїзді протистоятимуть ще одному претенденту на підвищення у класі – «Черкащині-Академії» (Білозір’я).

«Минай»: Артем Кулніч, Олег Допілка, Володимир Корнутяк, (Ігор Ощипко), Василь Беца, Петро Стасюк, Максим Гавриленко (Яромир Лобода), Олег Дмитренко, Владислав Микуляк (Артур Карноза), Вадим Страшкевич (Роберт Смокоровський), Василь Пиняшко, Роберт Гегедош.

«Нива» (Вінниця): Максим Гурідов, Сергій Бондарчук, Олександр Дугієнко, Роман Адаменко, Владислав Когут, Віктор Коровіков, Тимофій Брижчук, Олександр Демченко, Андрій Рогозін (Максим Яськов), Юрій Малєй (Ігор Богач), Ярослав Браславський (Владислав Палій).

Результати матчів 22-го туру:

«Чайка» (П.Борщагівка) – «Калуш» – 2:1.

«Полісся» (Житомир) – «Черкащина-Академія» (Білозір’я) – 0:4.

«Нива» (Тернопіль) – «Верес» (Рівне) – 1:2.

26 квітня (пятниця)

«Буковина» (Чернівці) – «Поділля» (Хмельницький).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах