20855
12:43 30.042019

Закарпатські гандболістки – срібні призерки української Суперліги

Спорт 2014

Нещодавно у Львові відбувся завершальний тур найвищого гандбольного дивізіону країни серед жіночих команд, у якому взяли участь найсильніші колективи України. А саме: «Галичанка» (Львів), «Карпати» (Ужгород) та «Реал» (Миколаїв).

До звітного туру «Галичанка» підійшла у статусі чемпіона України (до слова, «золото» команда здобула уп’яте поспіль). Майбутні матчі для львів’янок не мали ніякого турнірного значення, а от миколаївки та ужгородки вели боротьбу за «срібло». Перед поїздкою до Львова «Карпати» випереджали суперниць на три залікові бали.

Першого змагального дня (24 квітня) на майданчик місцевого «Палацу спорту» вийшли «Галичанка» та «Реал». Обидві команди виклалися на максимум і подарували вболівальникам якісний гандбол та видовищну гру. «Реал» на високому рівні провів перший тайм і здобув перемогу – 13:14. Відрив у рахунку міг бути значно більшим, та перед перервою господаркам удалося скоротити відставання до мінімуму.

А от у другій 30-хвилинці перевагою володіли львів’янки. «Галичанка» проявила бійцівський характер і переломила хід протистояння на свою користь. Гра завершилася вольовою звитягою господарок із рахунком – 28:23. Найрезультативнішою у цьому матчі була гравчиня «Реалу» – Світлана Аксьонова, яка зуміла закинути 7 м’ячів. Після прикрої поразки миколаївки втратили навіть теоретичні шанси на другу сходинку, тож два наступні двобої не впливали на розподіл місць на п’єдесталі пошани.

На матч із «Реалом», який відбувся 25 квітня, «Карпати» вийшли у статусі віце-чемпіона. Якщо у стартовій 15-хвилинці була рівна, то в завершальній частині першого тайму перевагою володіли миколаївки. Як і днем раніше, «Реал» переміг у першій 30-хвилинці. Цього разу з рахунком – 12:9.

На початку другого тайму «карпатівки» скоротили відставання до мінімуму (12:11), однак на більше команду Віктора Чернова не вистачило. Закарпатки невдало провели другий тайм і зазнали поразки з різницею у шість м’ячів (25:19). Результативними діями в складі ужгородського ГК відзначилися: Яна Готра (3), Анна Гававка (3), Анна Лезінська (3), Софія Безрукова (2), Катерина Купчак (2), Анастасія Мелексецева (2), Каріна Байрак (1), Ольга Макаренко (1), Наталія Шипляк (1), Єлизавета Воронько (1).

Завершальний матч чемпіонату проти «Галичанки» «карпатівки» провалили. Господарки потужно розпочали поєдинок і вже на екваторі першого тайму володіли перевагою в 11 м’ячів (12:1). У другій частині першого тайму ужгородки покращили гру в нападі, та відчутно скоротити відставання в рахунку не вдалося. На перерву гандболістки пішли за відчутного гандикапу «Галичанки» у дев’ять результативних кидків (17:8).

Переломити хід протистояння ужгородкам не вдалося. Львів’янки в другому таймі не збавили оберти і продовжили діяти на високому рівні. У підсумку двобій завершився переконливою вікторією львівських гандболісток із рахунком – 32:22. Активними діями у складі «Карпат» відзначилися: Наталія Шипляк (6), Яна Готра (3), Анастасія Мелексецева (3), Каріна Байрак (3), Софія Безрукова (2), Катерина Купчак (2), Анна Лезінська (2), Анна Гававка (1).

Не зважаючи на дві поразки, ужгородська команда зуміла зберегти за собою другу сходинку в турнірній таблиці і завоювала медалі срібного гатунку. А от «Реалу» ще доведеться поборотися за «бронзу» з херсонською «Дніпрянкою».

Кращим бомбардиром «Карпат» у Суперлізі України сезону 2018/19 стала Яна Готра, яка закинула 148 м’ячів.

Олег МИКИТА 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини