20948
12:49 6.052019

В Ужгороді відбулося свято велоспорту. ФОТО

Спорт 4061

У суботу, 4 травня, в Боздоському парку відбувся відкритий турнір із велоспорту-маунтенбайку серед дітей та молоді «Велолідер». Захід уже став традиційним і відбувся уп’яте.

Свято велоспорту щоразу збирає 100-150 дітей із різних куточків Закарпаття. Вік учасників різний: наймолодшим – два роки, а найстаршим – чотирнадцять (найбільш масова категорія – 6-11 років). Оголошувався старт і для 15-16-річних, однак не зібралося достатньої кількості охочих. Для юних велолюбителів були підготовлені чотири локації.

«Ми ставимо перед собою дві основні цілі – залучення дітей до регулярних занять велоспортом, а також активний сімейний відпочинок. У першу чергу ми повинні зробити з цього заходу справжнє свято, а не спорт. Ми зробили ексклюзивні грамоти та медалі, а також підготували чимало подарунків, щоб зацікавити дітей і вони прийшли в секцію та спробували себе у новому виді занять. Ми повинні показати, що заняття велоспортом – це класно, цікаво та корисно», – розповідає організатор змагань Микола Щадей.

Як старші велолюбителі, так і наймолодші, які виходили на старт, намагалися показати якомога кращий результат і поборотися за високі місця. Батьки активно підтримували своїх дітей і разом із ними щиро раділи успіху.

Свято велоспорту пройшло на хорошому рівні. Сподіваємося, що після проведення цього заходу кількість охочих займатися велоспортом зросте і через кілька років учасники, що брали участь у п’ятому відкритому турнірі з велоспорту-маунтенбайку «Велолідер», стануть відомими спортсменами і прославлятимуть наш край на всеукраїнській арені.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах