2119
11:01 24.072016

Закарпатські футболісти пішли на відпочинок

Спорт 1708

Завершилося перше коло Вищої ліги Закарпаття з футболу 2016 року. Час підбити проміжні підсумки: хто і як виступав протягом цих трьох місяців.

DSC_0174

Розпочнемо з чинного чемпіона – ФК «Ужгород». Уже в першому турі підопічні Івана Шанти вколотили у ворота «Тячева» 11 м’ячів, тим самим підтвердивши свої наміри захистити титул. Згодом були мінімальні перемоги над «Дийдо» та «Оболонню», а згодом ще одна розгромна перемога, уже над «Боржавою» – 11:2. На цьому ужгородці не зупинялися й продовжували впевнено перегравати суперників один за одним. На мить здалось, що конкурента у боротьбі за «золото» в «Ужгорода» не буде, та ні. У 9-му турі колектив з обласного центру отримує три сухі м’ячі від виноградівців, потім намагається повернути переможний дух у грі з «Бужорою» – 7:1, а відтак ще одна втрата очок у поєдинку з «Мункачем» – 1:1. «Вільхівці» вони переграли, а ось в ужгородському дербі зі «Спартакусом» поділили очки, що вартувало їм першої сходинки.

А лідером на перерву пішов «Севлюш», котрий пройшов цей відрізок без поразок. При 10-ти перемогах у виноградівців три нічиї: з «Середнім» у 1-му турі, «Спартакусом» – у 8-му та з «Дийдо» у 10-му. Хоч забили на двадцять голів менше, аніж «Ужгород», у якого в активі 60 м’ячів, проте пропустили всього 4, що свідчить про надійну оборону. Та й із нападом особливих проблем немає.

Трійку лідерів замикають середнянці, котрі порівняно з минулим сезоном значно додали. Хоч початок турніру провели невпевнено, згодом відкоригували свої дії й зуміли набрати оптимальні кондиції. У підсумку ввійшли до трійки кращих. Та все ж команді не вистачає стабільності, що може завадити в боротьбі за нагороди.

4-те та 5-те місця, на котрих розташувалися команди «Дийдо» та «Вільхівці», розділяє всього один бал. Ще недавно ці ФК грали в Першій лізі, а вже сьогодні «роблять погоду» у Вищій. Команди демонстрували рівну гру, та наприкінці першого кола відбулась очна зустріч, яка й розподілила місця перед перервою. «Вільхівці» на своєму полі здобули переконливу перемогу – 4:1.

Ще один новачок – ФК «Минай» – виявився 6-м. Укомплектувавшись гравцями високого класу, колектив з Ужгородщини демонструє доволі цікавий футбол. Звичайно, не вистачає стабільності, адже за впевненими перемогами може йти серія невдач. Проте якщо все розвиватиметься за планом, то ця команда зможе зазіхнути на високі місця, а потрапляння до трійки вважатиметься успіхом. Варто відзначити виїзні перемоги над «Дийдо» (6:2) та «Боржавою» (9:1).

«Берегово», «Оболонь», «Мункач» та «Спартакус» – середняки чемпіонату. Команди не претендують на високі місця, але й від зони вильоту відірвалися. Проте без них Вища ліга була б нецікавою. У поодинокими випадках ці колективи роблять сенсації, що впливає на боротьбу за нагороди.

«Боржава» йде 11-ю, маючи в активі 4 перемоги над: «Поляною», «Тячевом», «Спартакусом» та «Мункачем». Хоч від останнього місця трохи відірватися вдалося, проте «Боржава» лідер серед пропущених м’ячів – 50!

«Поляна» у 2016 році не вражає. Команда дещо здала свої позиції й відкотилася незвично низько – на 12-те місце. Старт у колективу вийшов куди кращим. Та дві перемоги у двох стартових турах так і залишилися єдиними. У наступних 11 матчах команда набрала всього один бал.

Абсолютними аутсайдерами є «Тячів» та «Бужора», котрі мають у своїй скарбниці по чотири пункти. Якщо колектив з Іршави хоча б раз перемагав, то в тячівців жодної звитяги, тільки чотири нічиї. Між собою команди зіграли внічию. Перспективи покинути дно турнірної таблиці невисокі.

Ну що ж, на екваторі чемпіонату сформувалися групи претендентів на нагороди, а також аутсайдери, та ще далеко не все вирішено. На закарпатських уболівальників футболу чекає ще 13 захоплюючих турів.

Кращі бомбардири:

  1. Роберт Гегедош («Ужгород») – 23
  2. Михайло Реплюк («Ужгород») – 14
  3. Артур Апіян («Вільхівці») – 12
  4. Василь Луця («Берегово») – 11
  5. Микола Вурста («Оболонь») – 9

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини