21417
14:46 20.052019

«Минай» здобув дві вольові перемоги і наблизився до Першої ліги України

Спорт 1995

Минулого тижня команда з Ужгородщини провела два матчі в рамках Другої ліги України з футболу.

З кожним наступним матчем ціна помилки зростає, а тому команди підходять до ігор із максимальною концентрацією та самовіддачею. Наша команда бореться за вихід у Першу лігу, а тому в завершальних матчах сезону повинна брати максимум очок.

«Минай» – «Буковина» (Чернівці)

Перенесена гра 21-го туру відбулася 15 травня у с. Минай. Команди знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці. Якщо закарпатці ведуть боротьбу за вихід у Першу лігу України, то буковинці боролися за збереження прописки у третьому за силою дивізіоні держави. Для виконання поставлених цілей обом командам необхідно було перемагати, а тому поєдинок вийшов цікавим і непередбачуваним.

У першій 45-хвилинці чернівецький колектив уміло стримував атаки господарів і зумів зберегти свої ворота неушкодженими. А за три хвилини до завершення першого тайму «Буковина» і зовсім повела в рахунку: Віталій Кузів із правого флангу прострілив у центр штрафної, де Антон Батрак точним ударом увігнав м’яч у сітку воріт суперника. Господарі за кілька миттєвостей могли відігратися, однак Роберт Гегедош чудову гольову нагоду змарнував.

У другому таймі минайська команда відчутно додала і переломила хід протистояння на свою користь. На 70-й хв. господарі заробили право на небезпечний штрафний удар, який взявся виконувати Карноза. Артур чудовим пострілом встановив на табло паритет – 1:1. Забитий м’яч додав упевненості підопічним Кирила Куренка і вони стали небезпечніше діяти біля воріт гостей. За десять хвилин до завершення основного часу «Минай» досяг свого: Артем Кулініч вибив м’яч від власних воріт майже до штрафного майданчика буковинців, де круглого підхопив Гегедош, Роберт увірвався у карну зону і з гострого кута забив переможний м’яч (2:1).

Зявдяки звитязі над «Буковиною» та невдачі вінницької «Ниви» у грі з житомирським «Поліссям» (1:2) «Минай» піднявся на другу сходинку турнірної таблиці.

«Минай» – «Поділля» (Хмельницький)

А вже в неділю, 19 травня, «Минай» приймав хмельницьке «Поділля», яке посідає передостанню сходинку в групі А.

Минайці зі стартових хвилин взяли м’яч під свій контроль, однак уже на 25-й хв. пропустили (результативним ударом у складі гостей відзначився Володимир Гладкий). М’яч гостей особливо не вплинув на малюнок гри і закарпатський колектив продовжив активно йти вперед. Ще до перерви команда Кирила Куренка змогла вийти вперед. На 31-й хв. господарі заробили право на штрафний удар із вигідної позиції, який завершився результативним пострілом Артура Карнози. А через одинадцять хвилин Роберт Гегедош вивів свою команду вперед (2:1).

У другій частині гри закарпатці продовжили володіти ініціативою і зміцнили свою перевагу. На 58-й хв. Василь Пиняшко заробив пенальті, яке впевнено реалізував Богдан Страшкевич (3:1). У завершальній фазі матчу команда Кирила Куренка могла довести справу до розгрому, однак підвела реалізація.

Завдяки перемозі над «Поділлям» (3:1) та невдачам команд, які розташувалися у турнірній таблиці нижче, «Минай» гарантував собі щонайменше друге місце в групі А, яке дає право на участь у стикових матчах за право грати у Першій лізі. Залишається у закарпатців шанс і на першу сходинку, яка дає пряму путівку на підвищення у класі, однак для цього необхідно у завершальному турі брати максимум очок і сподіватися на невдачу «Черкащини-Академії».

Матчі завершального туру:

25 травня (субота)

«Нива» (Тернопіль) – «Минай»

«Калуш» – «Буковина» (Чернівці)

«Верес» (Рівне) – «Черкащина-Академія» (Білозір’я)

«Поділля» (Хмельницький) – «Нива» (Вінниця)

«Чайка» (П.Борщагівка) – «Полісся» (Житомир).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини