21660
11:14 2.062019

Відомі імена чемпіона та призерів чемпіонату Закарпаття з баскетболу

Спорт 3411

29–30 травня в ужгородському СК «Юність» відбулися вирішальні матчі обласного чемпіонату з баскетболу сезону 2018/19.

До стадії 1/2 фіналу, яка відбулася 29 травня, зуміли пробитися «Ужгород», «Мукачево», «ЗОДЮСШ-УжНУ» та «Ужбаскет».

Першими на майданчик місцевого спорткомплексу вийшли «Ужбскет» та «ЗОДЮСШ-УжНУ». Останні зі стартових хвилин зустрічі заволоділи ініціативою і впевнено йшли до мети. На екваторі поєдинку перевага молодших баскетболістів сягала восьми очок (25:33). В другій частині матчу «ЗОДЮСШ-УжНУ» зумів не тільки втримати переможний результат, а й збільшив свій гандикап до 14 балів. Фінальна сирена зафіксувала рахунок – 68:82. Найрезультативнішим у цій грі був К.Ножов («Ужбаскет), якому вдалося набрати 35 очок. А у складі команди-переможниці найбільше очок здобув В.Плешаков (18).

Іншу путівку до фіналу розіграли «Ужгород» та «Мукачево. Цей поєдинок вийшов видовищним та результативним. Команда з обласного центру Закарпаття продемонструвала хороший рівень гри й здобула важливу вікторію з рахунком – 91:78. Вагомий внесок у перемогу своєї команди зробили Ю.Поляков (22 очка), А.Попадинець (17) і В.Товтин (17). Найпомітнішими у складі мукачівського колективу були В.Рипкович та Є.Горячкун, які набрали 29 та 24 очки відповідно.

Наступного дня, 30 травня, відбулася гра за «бронзу» та фінал.

У поєдинку за третє місце «Мукачево» зійшлося з «Ужбаскетом». Колектив з міста над Латорицею, який у минулому сезоні опинився за межами трійки призерів, намагався цьогоріч зачепитися бодай за бронзові медалі. На звітний двобій мукачівці вийшли вкрай мотивовані й в підсумку досить легко здобули бажаний результат. Гості тріумфували в трьох із чотирьох чвертей (у завершальній був зафіксований паритет) і завершили поєдинок із перевагою у 23 очки (78:101). Як і днем раніше, кращим снайпером у складі мукачівського колективу був В.Рипкович (30 очок). Ідентичну кількість очок набрав і капітан «Ужбаскета» –  К. Ножов.

А в головному матчі чемпіонату «Ужгород», який має у своїй обоймі чимало досвідчених баскетболістів, зійшовся із «ЗОДЮСШ-УжНУ», котрий сформований із молодих перспективних гравців. Останні в цьому поєдинку продемонстрували непоганий рівень гри, однак зачепитися за позитивний результат і перервати серію чемпіонств БК «Ужгород» не вдалося. Команда Олександра Зубковського здобула перемогу з рахунком 76:69 і вчергове завоювала золоті нагороди обласних змагань. Вагомий внесок у перемогу команди зробив А.Попадинець, який здобув майже третину очок своє команди (24). А в складі «ЗОДЮСШ-УжНУ» найрезультативнішим був С.Рошко (25).

Таким чином, чемпіоном Закарпаття з баскетболу сезону 2018/19 став «Ужгород», «ЗОДЮСШ-УжНУ» – срібний призер, а «Мукачево» – бронзовий.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини