21687
12:20 3.062019

«Минай» не зміг стати абсолютним чемпіоном Другої ліги України

Спорт 2142

1 червня у місті Кропивницький (стадіон «Зірка») відбувся «золотий матч» третього за силою дивізіону країни з футболу.

У боротьбі за звання абсолютного чемпіона Другої ліги зійшлися переможці груп А і Б – «Минай» та кременчуцький «Кремінь» відповідно. Якщо закарпатський клуб першу сходинку завоював тільки у завершальному турі, то колектив із Полтавщини виграв групу достроково. У поєдинку за чемпіонське звання обидва ФК прагнули перемогти і з хорошим настроєм піти у відпустку.

«Минай» та «Кремінь» зустрічалися вперше. Більшість ігрового часу м’яч перебував у центрі поля, а тому справа до загострень доходила вкрай рідко. У першому таймі можна відзначити тільки один гольовий момент. Виник він на 10-й хв.: після подачі кутового головою пробивав Максим Авер’янов, але м’яч після його удару пролетів над воротами. Тож на перерву команди пішли за нульової нічиєї.

У другій 45-хвилинці небезпечних моментів побільшало. Вже в дебюті другого тайму відкрити рахунок міг Кополовець, але з кута штрафного майданчика закрутити м’яч у ворота Михайлу не вдалося. На 55-й хв. гострим епізодом відповів «Кремінь»: небезпечний простріл із правого флангу намагався замкнути Локтіонов, але Роман головою до м’яча не дотягнувся. Ще через п’ять хвилин відзначитися могли минайці, та Максим Гавриленко з вигідної позиції влучити в ціль не зміг (завадив рикошет від суперника).

А на 78-й хв. уболівальники все ж дочекалися взяття воріт: Владислав Сидоренко вивів Чернія на хорошу ударну позицію, і Костянтин упевнено переграв Андрія Поповича (0:1). Закарпатська команда на завершальних хвилинах зустрічі намагалася відігратися, однак зробити це без головного бомбардира команди (Роберт Гегедош був відсутній у заявці на гру) не вдалося. Футбольний двобій завершився мінімальною перемогою «Кременя» з рахунком 0:1.

Не зважаючи на поразку в поєдинку за звання чемпіона Другої ліги України, наступного сезону «Минай» виступатиме у Першій лізі, адже став переможцем групи А і здобув пряму путівку в другий за силою дивізіон країни.

«Минай»: Андрій Попович, Василь Беца, Ігор Ощипко, Ігор Вагін, Петро Стасюк, Олег Дмитренко, Стефан Федак (Анатолій Нурієв 44), Вадим Страшкевич, Василь Пиняшко, Михайло Кополовець (Максим Гавриленко 60), Владислав Микуляк.

Головний тренер: Кирило Куренко.

«Кремінь»: Ярослав Котляров, Назар Маліновський, Віктор Серденюк, Сергій Ченбай, Сергій Вовкодав, Олександр Сафонов, Анатолій Масалов (Дмитро Ентін 65), Ернест Астахов (Роман Локтіонов 40), Владислав Сидоренко, Максим Авер’янов (Дмитро Задерецький 80), Костянтин Черній (Владислав Піскун 94).

Головний тренер: Ігор Столовицький.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини