21989
14:09 24.062019

Ужгородська СДЮСШОР перемогла на міжнародному футбольному турнірі

Спорт 4322

Протягом чотирьох днів, 20–23 червня, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувався V міжнародний турнір із футболу серед юнаків 2007 року народження пам’яті видатного закарпатського футболіста та дитячого тренера Володимира Івановича Пінковського.

На штучних та натуральних полях місцевого стадіону виступили 15 колективів з України та з-за кордону (угорська «Варда» і латвійська «Рига»). Честь Закарпаття захищали «Зінедін» (Ужгород), «Мункач» (Мукачево), «Олімп» (Ужгород) та СДЮСШОР (Ужгород).

Юнацький турнір складався з двох групових етапів та раунду плей-оф. Протягом чотирьох днів відбулася велика кількість футбольних протистоянь, значна частина яких пройшла у видовищній конкурентній боротьбі.

«Львів», кішвардська «Варда», київський «Локомотив» та ужгородська СДЮСШОР протягом змагань демонстрували високий рівень гри і цілком справедливо пройшли до 1/2 фіналу. Поєдинки цієї стадії змагань виявилися цікавими та інтригуючими, а переможці стали відомі тільки по завершенню матчів.

Першу півфінальну пару склали СДЮСШОР та «Локомотив». Ужгородські футболісти зуміли провести дві гольові атаки, на що кияни відповіли тільки одним точним пострілом. Тож завдяки мінімальній перемозі 2:1 місцева СДЮСШОР стала першим фіналістом турніру. А суперником закарпатців у боротьбі за трофей стала угорська «Варда», яка на стадії 1/2 фіналу обіграла «Львів» (1:0).

Напередодні фіналу відбувся матч за третє місце, в якому львів’яни зустрічалися з киянами. Інтриги в цій грі не було. Команда з міста Лева за багатьма показниками переважала свого суперника і здобула переконливу перемогу з рахунком 3:0.

А от «золотий матч» був непередбачуваним та емоційним. СДЮСШОР та «Варда» прагнули перемогти, тож виклалися на максимум. Боротьба тривала на кожному клаптику поля, та використати гольові нагоди довго не вдавалося. Все йшло до нічиєї, та на завершальних хвилинах господарі поля отримали право на штрафний удар, який завершився голом. Автором переможного м’яча став Андрій Івасій.

Ужгородська СДЮСШОР втримала переможний рахунок (1:0) і стала переможцем V міжнародного турніру з футболу серед юнаків 2007 року народження пам’яті видатного закарпатського футболіста та дитячого тренера Володимира Івановича Пінковського. Кішвардська «Варда» була нагороджена срібними медалями, а «Львів» – бронзовими. За крок до п’єдесталу пошани зупинився столичний «Локомотив».

П’яту позицію зайняло «Вишневе», шосту – «Відрадний» (Київ). Сьоме підсумкове місце посів ужгородський «Зінедін», а восьме – ВО ДЮСШ Блохіна, Беланова» (Вінниця). До 10-ки кращих також удалося увійти «Шахтарю» з Кривого Рогу (9) та кропивницькій «Зірочці» (10). Ужгородський «Олімп» фінішував 12-им, а «Мункач» (Мукачево) по ходу турніру знявся.

Визначали найкращих також в індивідуальних номінаціях:

воротар – Павло Ріпак («Львів»);

захисник – Ян Кузьма (СДЮСШОР Ужгород);

півзахисник – Андріан Бекерський («Львів»);

нападник – Артур Антоненко («Локомотив» Київ);

бомбардир – Андрій Івасій (СДЮСШОР Ужгород);

гравець – Кун Акош («Варда» Кішварда).

Олег МИКИТА

Фоторепортаж із поєдинку за третє місце та фіналу

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах