22301
11:15 16.072019

Чудовий виступ українських тенісисток на престижному світовому турнірі

Спорт 3714

З 1 до 14 липня увага поціновувачів великого тенісу була прикута до Лондона, де проходив один із найпрестижніших турнірів – Вімблдон.

Якщо в основній сітці жіночих змагань взяло участь четверо спортсменок (Катерина Козлова, Еліна Світоліна, Леся Цуренко та Даяна Ястремська), то в змаганнях серед чоловіків Україна представленою не була.

Козлова (поразка від американки Лорен Девіс 3:6; 2:6) та Цуренко (невдача у грі з Барборою Стрицовою 3:6; 2:6) покинули Вімблдон-2019 вже на першій стадії змагань, а от Еліна і Даяна показали хороший рівень гри і зуміли перевершити свої попередні досягнення та встановити нові орієнтири.

Приємно здивувала молода та перспективна Даяна Ястремська. 19-річна одеситка пробилася до 1/8 фіналу, що дозволило піднятися на 34-ту позицію рейтингу WTA і стати другою ракеткою України. На стадії 1/64 фіналу наша співвітчизниця обіграла італійку Камілу Джорджі (6:3, 6:3), а в 1/32 виявилася сильнішою за американку Софію Кенін (7:5, 4:6, 6:3). У поєдинку за потрапляння до топ-16 Даяна здолала представницю Швейцарії – Вікторію Голубіч (7:5, 6:3), однак подолати стадію 1/8 фіналу українці не вдалося (поєдинок проти китаянки Чжан Шуай завершився на користь суперниці – 4:6, 6:1, 2:6).

Найбільшого успіху серед наших жінок досягла перша ракетка України – Еліна Світоліна. Вперше в історії їй удалося вийти у півфінал турніру серії Великого шолома. Якщо у стартовому матчі Еліна переконливо обіграла австралійку Дар’ю Гаврилову (7:5; 6:0), то на стадії 1/32 фіналу в нашої тенісистки були серйозні проблеми. Її суперниця – Маргарита Гаспарян – перемогла у першому сеті 5:7 і була попереду в другому – 4:5. Світоліна була близькою до вильоту, однак під час гри росіянка зазнала ушкодження і була вимушена достроково завершити поєдинок (гру зупинили за рахунку 6:5 на користь нашої співвітчизниці). Згодом Еліна зустрілася із гречанкою Марією Саккарі. Поєдинок вийшов напруженим і тривав більше двох годин. У підсумку перемогу святкувала українка (фінальний рахунок 6:3; 6:7; 6:2). Наступні два поєдинки (1/8 та 1/4 фіналу) Еліна провела на хорошому рівні й здобула переконливі перемоги. Спочатку Світоліна здолала хорватку Петру Мартич (6:4; 6:2), а потім була сильнішою за чешку Кароліну Мухову (7:5; 6:4).

Таким чином, найсильніша тенісистка України вперше вийшла до півфіналу турніру серії Великого шолому. На стадії 1/2 фіналу Світоліна зійшлася із румункою Сімоною Халеп. На жаль, українка нічим не змогла здивувати суперницю і поступилася у двох сетах (1:6; 3:6). У підсумку саме Халеп стала переможницею турніру. Загалом на цьогорічному Вімблдоні наша титулована спортсменка заробила 780 очок і піднялася на сьому позицію світового рейтингу. Щодо Катерини Козлової та Лесі Цуренко, то вони займають 66-ту та 36-ту позиції відповідно.

Варто також відзначити 17-річну українку Дарину Снігур. Наша співвітчизниця сенсаційно виграла юніорський Вімблдон-2019. У фінальній грі Дарина була сильнішою за американку Алексу Ноель (6:4; 6:4). Наразі юна тенісистка займає 433-ту позицію в рейтингу WTA.

Останніми роками жіночий теніс України відчутно прогресує. Наші спортсменки демонструють хороший рівень підготовки і час від часу виборюють високі позиції на великих турнірах. Шкода, що серед когорти найсильніших немає представниць Срібної землі. Однак сподіватимемося, що з часом ця тенденція зміниться і закарпатці також виступатимуть на найвищому рівні.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини