22372
10:11 23.072019

Ужгородець став срібним призером Чемпіонату світу з фехтування

Спорт 2149

На доріжках Чемпіонату світу з фехтування, який цими днями триває у Будапешті, українська збірна демонструє непогані результати. Закарпаттю знову є за кого вболівати: у складі національної чоловічої шпажної команди фехтує ужгородець Анатолій Герей.

Окрім того, у рапірній жіночій збірній є і наша спортсменка Аліна Рапинець (наразі без нагород). І якщо у особистому заліку за медалі не вдалося посперечатися, то у команді – знову є успіх.

Українські шпажисти Богдан Нікішин, Роман Свічкар, Ігор Рейзлін та Анатолій Герей змогли упевнено пробитися у фінал. До золотої нагороди був лише крок, і зупинити хлопців змогли тільки уже нині 20-разові чемпіони світу – французи (37:45).

Втім, на шляху до срібних нагород наші мушкетери по черзі здолали збірну Гонконгу (45:40) та господарів турніру – угорців (45:36). У чвертьфіналі підопічні Володимира Станкевича змусили скласти зброю італійців (37:34), а за вхід у фінал – упевнено перемогли китайців (38:24).

Попереду у хлопців недовга відпустка, згодом – підготовка до наступного сезону та нових етапів. Адже на горизонті – головні старти чотириріччя – Олімпійські ігри, які у 2020-му триватимуть у Токіо.

І ця друга сходинка світової першості дає українцям надважливі бали у залік кваліфікації на Олімпіаду.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах