22490
15:12 30.072019

Яскравий дебют «Ужгорода» на професійній арені України

Спорт 1687

Днями команда з обласного центру Закарпаття стартувала у Другій лізі. У першому турі третього за силою дивізіону «Ужгород» на виїзді протистояв чернівецькій «Буковині».

Порівняно із сезоном 2018/19 «Ужгород» суттєво оновився. Містяни підсилилися кількома якісними футболістами і готові боротися за потрапляння у верхню частину турнірної таблиці групи А.

У матчі «Буковина» – «Ужгород» експерти віддавали перевагу господарям, адже вони мають більше досвіду виступів на високому рівні, а також гратимуть перед рідними вболівальниками. Однак іншої думки були закарпатці. Підопічні Василя Варги налаштовувалися у цій грі винятково на перемогу, бо прагнули з вікторії розпочати свій шлях у професійному футболі.

«Буковинці» активно розпочали гру і створили кілька гольових моментів, але використати їх сповна не вдалося. Натомість ужгородці свій перший небезпечний момент реалізували: на 9-й хв. Сергій Машталір увірвався у карний майданчик суперника і вміло переграв стража воріт чернівецької команди. Господарі в першій 45-хвилинці мали кілька реальних нагод, щоб зрівняти рахунок, однак забракло точності. На перерву команди пішли за мінімальної переваги гостей.

Другий тайм розпочався за домінуванням «Буковини», та «Ужгород» уміло відводив небезпеку від власних воріт, а на 63-й хв. гості зробили вагому заявку на перемогу: Віктор Ряшко майстерно виконав подачу з кутового, яку результативно замкнув Кирило Пасічник (0:2). А ще за шість хвилин був оформлений розгром – 0:3 (ударом головою відзначився Адріан Пуканич). Під ендшпіль матчу господарям таки вдалося відквитати один м’яч (взяття воріт було зафіксоване після автоголу Пасічника), та на більше їх не вистачило.

Таким чином, «Ужгород» здобув перемогу (1:3) в дебютному поєдинку Другої ліги України і в позитивному настрої готується до матчу другого туру. Суперником команди Василя Варги буде житомирське «Полісся». Гра відбудеться 3 серпня на ужгородському стадіоні «Авангард» (початок зустрічі о 18:00).

«Буковина»: Марк Медведєв, Віталій Полянський, Владислав Жениленко (Валентин Рудич 80), Ігор Крашневський (Даніел Раулюк 46), Євген Сантрапинських (Александру-Васілє Мунтян 81), Іван Азаренко, Тарас Сивка, Василь Гакман (Андрій Шишигін 74), Ладік Мєлконян, Олександр Жумига, Василь Палагнюк.

Головний тренер – Андрій Мельничук.

«Ужгород»: Михайло Готра, Станіслав Котьо, Кирило Пасічник, Олександр Ковчар, Стефан Федак, Владислав Павленко (Володимир Дуран 88), Адріан Пуканич, Віктор Ряшко (Вадим Селещук 85), Сергій Машталір, Віктор Масікевич (Іван Русин 66), Артем Корольчук (Віталій Міклош 77).

Головний тренер – Василь Варга.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах