22520
13:40 1.082019

Восени на Ужгородщині відбудеться масштабний фестиваль водних видів спорту

Спорт 2128

13–15 вересня у селі Соломоново (аквакомплекс «Європа»), що на Ужгородщині, відбудеться «Carpathian aquatics cup». На спортивному фестивалі очікується близько 500 спортсменів з 8 країн Європи.

Організатори заходу відзначають, що цьогорічний фестиваль водних видів спорту буде масовим та яскравим, адже проходитиме з елементами шоу (планується музичний супровід, яскрава презентація запрошених зірок та спортсменів, підтримка учасників танцювальними колективами та багато іншого), а не так звано «сухо», коли протягом змагань чутно тільки «старт» та «фініш».

Змагання проходитимуть у категорії «мастерс» (учасники віком від 25 років, котрі протягом останніх двох років не виступали на офіційних стартах) у двох видах спорту: водне поло та плавання. Попередньо, у плаванні виступить біля 300 спортсменів, а у водному поло – 80-100 (близько 8 команд). Однак ближче до старту фестивалю ця цифра може змінитися. Минулоріч на подібних змаганнях Закарпаття представляло близько пів сотні спортсменів. Цього року очікується не менше, тож місцевим уболівальникам  буде кого підтримувати.

Відзначимо, що в рамках масштабної спортивної події буде проведений семінар для суддів з плавання, який проведе Федерація плавання України. Це дуже правильний крок, адже нині не вистачає кваліфікованих суддівських кадрів. Приємно, що головним суддею «Carpathian aquatics cup» буде наш земляк Сергій Пилип.

А родзинкою фестивалю стане запрошення всесвітньо відомих спортсменів, серед яких переможець та призер чемпіонатів світу та Європи з плавання Михайло Романчук. Він буде присутній на змаганнях і всі охочі зможуть взяти автограф та сфотографуватися.

Переможці та призери змагань будуть нагороджені кубками, медалями та грамотами. Зауважимо також, що кращі команди міжнародного турніру з водного поло отримають ексклюзивні медалі із символікою фестивалю.

Олег МИКИТА

Програма фестивалю «Carpathian aquatics cup»

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах