22640
14:19 12.082019

«Минай» сенсаційно обіграв одеський «Чорноморець»

Спорт 2663

Минулого вікенду відбулися матчі третього туру Першої ліги України з футболу. У гості до закарпатської команди завітав лідер чемпіонату та один із претендентів на підвищення у класі – «Чорноморець».

Футбольні фахівці віддавали перевагу одеситам і посперечатися з цим було складно. У складі «Чорноморця» виступає чимало кваліфікованих виконавців, які спроможні виконувати найвищі завдання (до речі, за суперника нашої команди грає чемпіон світу U-20 – Микола Мусолітін). Та й досвіду виступів на найвищому рівні у «Чорноморця» значно більше. Якщо гості стартували в новому сезоні з двох перемог, то колектив Василя Кобіна набрав усього один заліковий бал. Статистика була на боці одеської команди, та бажання в цьому матчі взяло гору.

Підопічні Ангела Червенкова активно розпочали зустріч і вже в стартовій 20-хвилинці створили три гольові моменти. Спочатку небезпечного удару з лінії штрафного майданчику завдавав Володимир Коваль, але надійно зіграв Андрій Попович. Згодом на вістрі атаки опинився Мусолітін, однак господарів знову врятував голкіпер. А в третьому гольовому моменті гостям забракло точності: Коваль опинився на вигідній ударній позиції і вирішив перекинути м’яч через Поповича; зробити йому це вдалося, однак форвард перекинув і ворота.

І тільки на 30-й хв. відбулася перша гострота біля воріт одеської команди: Роберт Гегедош завдав удару з гострого кута, але надійну гру у воротах продемонстрував Андрій Кожухар. Через п’ять хвилин нагоду для взяття воріт мав Артур Карноза, але м’ячем після виконання стандарту заволодів воротар. Наприкінці першої 45-хвилинки напівмоменти виникли у Роберта Гегедоша та Володимира Аржанова, однак жоден із них взяттям воріт не увінчався, тож на перерву команди відправилися за рахунку 0:0.

На початку другого тайму здалеку спробували забити Василь Пиняшко та Артур Карноза, однак в обох епізодах одеситів урятував голкіпер. Найреальніша нагода для взяття воріт у гостей виникла на 64-й хв.: Володимир Танчик прострілив із правого флангу на Аржанова, який із кількох метрів дивом не влучив у ворота. На 81-й хв. на полі з’явився бразильський новачок «Минаю» – Олівейра Араужо, який своїм першим дотиком до м’яча міг забити, та удар нашого футболіста блокував захисник.

Гра наближалася до завершення: якщо минайців нульова нічия влаштовувала, то одесити прагнули привезти додому три очки. «Чорноморець» активно йшов уперед, однак успіху це не приносило. Ба більше, гості втратили навіть нічийний результат. На четвертій компенсованій арбітром хвилині Олег Маїк заробив для нашої команди пенальті, яке впевнено реалізував Анатолій Нурієв. Сенсаційна та драматична перемога над міцним суперником додала нашій команді не тільки три очки в турнірній таблиці, а й покращила психологічний стан колективу.

Свою наступну гру закарпатці проведуть на виїзді проти «Оболонь Бровар». Поєдинок відбудеться 17 серпня.

«Минай»: Андрій Попович, Сантос Антоніо, Олег Дмитренко, Максим Гавриленко, Петро Стасюк, Артур Карноза (Владислав Микуляк 65), Михайло Кополовець (Василь Беца 69), Василь Пиняшко (Олівейра Араужо 81), Анатолій Нурієв, Антон Кіча (Вадим Страшкевич 46), Роберт Гегедош (Олег Маїк 63).

Головний тренер: Василь Кобін.

«Чорноморець»: Андрій Кожухар, Сергій Воронін, Віталій Гошкодеря, Олег Остапенко, Денис Норенков, Андрій Ткачук, Микола Мусолітін, Володимир Танчик (В’ячеслав Велєв 76), Богдан Коваленко (Владислав Хамелюк 59), Володимир Аржанов, Володимир Коваль (Васілій Павлов 46).

Головний тренер: Ангел Червенков.

Інші матчі 3-го туру:

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Оболонь Бровар» – 0:1

«Авангард» (Краматорськ) – «Миколаїв» – 3:1

«Металіст 1925» (Харків) – «Рух» (Львів) – 1:1

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Балкани» (Зоря) – 3:0

«Металург» (Запоріжжя) – «Інгулець» – 0:2

«Черкащина» (Білозір’я) – «Кремінь» (Кременчук) – 2:2

«Волинь» (Луцьк) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 3:2.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах