23451
18:22 12.092019

Володимир Горзов з Іршавського району виборов бронзу на міжнародному турнірі у Білорусі

Спорт 1915

Схоже, цей рік у спортивній кар’єрі учня Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Володимира Горзова видався доволі результативним. 

Кілька місяців тому він виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи з боксу у румунському місті Галац.

А вже днями юнак повернувся з такою ж нагородою з міжнародного турніру в Білорусі, присвяченому пам’яті майстра спорту колишнього СРСР, заслуженого тренера згаданої країни Володимира Ботвіннікова.

На цьому турнірі Володимир виступав у складі юніорської збірної України з боксу на чолі зі старшим тренером Олегом Кудіновим. Українці у різних вагових категоріях вибороли шість нагород: одну золоту медаль, три срібні та дві бронзові. За звання кращого в Білорусі змагалося 112 юних боксерів із Грузії, Узбекистану, Росії, Німеччини, Ізраїлю, Литви, Молдови, Естонії, України, а також господарі. Така велика кількість учасників свідчить про те, що на рингу точилася запекла боротьба, адже кожен спортсмен хотів бути першим на цьому престижному турнірі.

Володимир Горзов у ваговій категорії 63 кілограми провів три поєдинки. Перший бій з білорусом виграв з рахунком 4:1. Другого білоруса переміг з рахунком 5:0. Відтак зустрівся у двобої з дуже досвідченим узбеком, котрому, на жаль, програв. Після цього узбек мав боротися із росіянином, однак через травму від поєдинку відмовився.

Як розповів білківчанин, він гордий, що є земляком найсильнішої людини планети ХХ століття Івана Фірцака (Кротона). Символічно, що займається у спортивному клубі, названому на честь цього легендарного односельця. Каже, що своїм виступом у Білорусі задоволений, адже для участі в міжнародному турнірі збірні країн виставляють найкращих спортсменів. Володимир переконаний, що поборотися з такими і завоювати призове місце – це дуже хороший досвід.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах