23533
13:11 16.092019

Ужгородські «Карпати» здолали новачка Суперліги України

Спорт 2104

Минулого тижня гандболістки ужгородських «Карпат» зіграли матчі другого туру Суперліги України сезону 2019/20. 13-14 вересня у столиці України наші дівчата протистояли «ТНУ ДЮСШ 21».

Нагадаємо, що в стартовому турі чемпіонату держави «Карпатам» не вдалося здобути максимальний результат у протистояннях із «Реалом» (ужгородки та миколаївки на «Карпати-Арені» обмінялися перемогами). Якщо невдачу із «Реалом» можна зрозуміти (суперник демонструє непоганий рівень гандболу, має когорту кваліфікованих виконавців та є претендентом на медалі), то втрату очок у матчах проти новачка Суперліги, напевно, не зрозумів би ніхто. «Карпати» в підсумку здобули дві перемоги і збагатили свій очковий доробок на чотири пункти.

Перша гра. «ТНУ ДЮСШ 21» – «Карпати» (Ужгород) – 30:47

Господарки майданчику активно увійшли в гру і до четвертої хвилини володіли перевагою у три м’ячі (4:1). Однак закарпатки швидко відновили паритет, а вже на 8-й хв. зуміли вийти вперед (рахунок на табло був – 4:5). Опісля наші спортсменки ні на хвилину не дали засумніватися у своїй звитязі. Ужгородки впевнено володіли ініціативою і з плином часу збільшували набутий гандикап. Перша половина зустрічі завершилася із рахунком – 14:21.

Скоротити відставання у рахунку «ТНУ ДЮСШ 21» не вдалося, ба більше, «карпатівки» збільшили свою перевагу до 17 м’ячів. Фінальна сирена сповістила про переконливу вікторію команди Віктора Чернова – 30:47. Без сумніву, в нападі команда зіграла добре, а от 30 пропущених м’ячів від дебютанта – показник не найкращий.

Найрезультативнішими у складі «Карпат» були Яна Готра (10 м’ячів), Каріна Колодюк (8) та Каріна Байрак (6). Свій вклад у перемогу також зробили Христина Сендрей (5), Катерина Купчак (5), Марія Суха (3), Тетяна Олійник (3), Дарія Євницька (3), Ольга Макаренко (2), Вероніка Фучко (1) та Анастасія Полєтаєва (1).

Друга гра. «ТНУ ДЮСШ 21» – «Карпати» (Ужгород) – 33:38

На стартових хвилинах зустрічі на майданчику точилася рівна боротьба, а на табло був паритет – 4:4. Витримати високий темп гри, який запропонували гості, господаркам не вдалося, тож «Карпати» швидко повели в рахунку, а до кінця першої 30-хвилинки збільшили перевагу до чотирьох точних пострілів (17:21).

Очевидною перевагою у другому таймі закарпатський колектив не володів, однак зумів упевнено довести справу до необхідної звитяги. Цього разу з рахунком – 33:38. Закинутими м’ячами у складі команди-переможниці відзначилися: Каріна Байрак (13), Євгенія Когуч (10), Катерина Купчак (6), Каріна Колодюк (6), Яна Готра (2) та Вероніка Фучко (1).

Наступні матчі ужгородські «Карпати» проведуть проти херсонської «Дніпрянки». Ігри відбудуться у жовтні на майданчику суперника.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах