23651
11:55 23.092019

ФК «Ужгород»: успіх на виїзді та невдача в рідних стінах

Спорт 5361

Минулий тиждень був насиченим для ФК «Ужгород». Команда з обласного центру Закарпаття 18 вересня на виїзді протистояла тернопільській «Ниві», а вже 22 вересня вдома приймала вишгородський «Діназ».

У двох поєдинках колектив Василя Варги зумів вибороти тільки один заліковий бал. Якщо виїзну нічию із «Нивою» можна вважати хорошим результатом, то домашня поразка від дебютанта Другої ліги – відверта невдача.

Вояж до Тернополя

«Нива» впевнено лідирує у чемпіонаті, тож не дивно, що в протистоянні з колективом, який розмістився на шостій сходинці турнірної таблиці, більшість футбольних фахівців віддавали перевагу господарям поля. Та «Ужгород» зумів вистояти і досить несподівано виборов нічию.

Обидва колективи зробили ставку на надійну гру в обороні, тож справа до загострень доходила нечасто. Перший гольовий момент у грі виник у другій половині першого тайму. Створили його гості: Вадим Ференцик із лівого флангу прострілив на Пуканича, однак удар у Адріана не вийшов. За три хвилини господарі відповіли ефектним ударом через себе у виконанні Максима Демчука, але Мирослав Лютнянський із цим ударом упорався. У компенсований час до першого тайму «Нива» могла повести в рахунку, але сьомий номер команди господарів не використав супершанс (Максим Проців прострілив на Андрія Скакуна, але м’яч після його удару пролетів над воротами).

На старті другої 45-хвилинки ужгородці спробували «розмочити» рахунок дальніми ударами Сергій Машталіра та Віктора Ряшка, однак жоден із них результату не приніс. За десять хвилин послідувала відповідь тернополян, але і їхній дальній удар зі стандарту успіхом не увінчався.

А у завершальній 15-хвилинці закарпатці могли вирвати навіть перемогу. На 84-й хв. «Ужгород» заробив небезпечний стандарт поблизу штрафного майданчика суперника, але Пуканич у ціль не потрапив, а на третій компенсованій хвилині відзначитися міг Дуран, та з вигідної ударної позиції увігнати м’яч у сітку воріт Володимиру не вдалося. Тож футбольний двобій завершився з нічийним рахунком – 0:0.

Зустріч із «Діназом»

Перше коло Другої ліги України з футболу ужгородці завершували домашнім матчем проти «Діназа». У цій грі було куди більше небезпечних моментів та голів, ніж у попередній, однак цього разу підсумковий результат був невтішним.

На 14-й хв. поєдинку гості заробили право на 11-метровий удар, який упевнено реалізував Олексій Бриженко (0:1). Ужгородцям знадобилося дві хвилини, аби відновити паритет: Іван Русин якісною передачею виводив Сергія Машталіра віч-на-віч із воротарем, але Сергій до м’яча не дотягнувся і страж воріт вибив круглого точно на Пуканича, якому залишалося увігнати «снаряд» у незахищені ворота (із цим завданням Адріан упорався і рахунок став – 1:1). На 34-й хв. гості вдруге вийшли вперед: Вадим Бовтрук навісив у штрафний майданчик на Іллю Терещенка, який виграв верхову боротьбу в захисників «Ужгорода» і переправив м’яч у ворота (1:2).

Ужгородці активно йшли вперед і наприкінці першої 45-хвилинки зуміли відігратися: простріл Адріана Пуканича з правого флангу спробував зупинити голкіпер, але Олексій Крупниченко не зміг зафіксувати м’яча і той по-зрадницьки відскочив до Кирила Пасічника, який зробив рахунок – 2:2.

Друга половина зустрічі для закарпатців розпочалася не найкращим чином: уже на 48-й хв. «Діназ» провів третє взяття воріт (цього разу результативним ударом відзначився Валентин Корешков). Команді з Вишгорода вдалося не тільки втримати мінімальну перевагу, а й її подвоїти. Крапку в зустрічі на 74-й хв. поставив Тамаз Авдалян (2:4).

Наступний матч «Ужгород» проведе на виїзді проти вінницької «Ниви». Це буде перенесена гра 7-го туру. У турнірній таблиці наша команда займає сьому сходинку (11 очок). Відставання від топ-3 – 7 залікових балів.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Всі новини