23711
12:30 27.092019

«Минай» на завершальних хвилинах напруженого двобою здобув путівку до 1/8 фіналу Кубка України

Спорт 2013

25 вересня у рамках третього попереднього етапу Кубка України з футболу «Минай» на своєму полі приймав луцьку «Волинь».

Обидві команди – представники Першої ліги України. Якщо минайці на звітний футбольний двобій вийшли основним складом, то лучани приїхали на Срібну землю без когорти основних виконавців. Свої корективи в гру внесла і погода: протягом 90 хв. йшов дощ (поле було слизьким і будь-який відскік м’яча від газону міг дезорієнтувати голкіпера), тож футболісти при першій же хорошій можливості намагалися пробивати по воротах.

Минайці володіли територіальною перевагою, але втілити її у забитий м’яч ніяк не вдавалося. Дальні постріли Вадима Сташкевича, Василя Беци та Михайла Кополовця парирував Владислав Леванідов, який у цьому матчі чудово зіграв у воротах і неодноразово рятував свою команду від пропущених м’ячів. «Волинь» відсиджуватися в обороні не збиралася і час від часу створювала свої небезпечні атаки. Як господарям так і гостям дальні удари результату не принесли (Артур Мурза та Артур Рябов ударами з-за меж штрафного майданчика переграти Артема Кулініча не змогли). Пробивали підопічні Андрія Тлумака і з близької дистанції, однак голкіпер «Минаю» впевнено відбивав і ці удари. На перерву команди пішли за нульової нічиї, тож на вболівальників чекав цікавий та інтригуючий другий тайм.

Шанси на успіх «Минаю» збільшилися на 55-й хв., коли Андрій Стрижеус залишив свою команду в меншості. Через п’ять хвилин господарі могли повести в рахунку, але після навісу Василя Беци Роберт Гегедош головою пробив у руки голкіперу. За кілька миттєвостей була схожа ситуація: верхова передача Михайла Кополовця знайшла у штрафному майданчику голову Гегедоша, та цього разу бомбардир «Минаю» пробив повз ворота. На 73-й хв. на вигідній ударній позиції опинився Анатолій Нурієв, проте переграти Леванідова йому не вдалося. Атака у відповідь завершилася небезпечним ударом Назара Мельничука, але м’яч пройшов повз ворота.

За десять хвилин до завершення основного часу волиняни залишилися у дев’ятьох: червоне світло перед собою побачив Ігор Карпенко. З плином часу сил у гостей залишалося все менше, тож гол господарів був справою часу. Якщо на 81-й хв. лучанам удалося відбитися (постріл Ігоря Вагіна з 19-и метрів відбив Леванідов), то на 85-й хв. кращий гравець матчу в складі луцької команди був вимушений виймати м’яч із власної сітки воріт: автором вирішального голу став Олег Маїк, який майстерно забив після пострілу Олександра Глаголи.

Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу «Минаю» (1:0), яка вивела закарпатську команду до 1/8 фіналу Кубка України. Жеребкування цієї стадії змагань відбудеться 2 жовтня, а матчі заплановані на 30 жовтня.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини