23790
13:52 1.102019

ФК «Ужгород»: Дебютний гол Корольчука, яскравий м’яч Пуканича та чотири залікові бали

Спорт 3415

Протягом шести днів ФК «Ужгород» провів два поєдинки: 25 вересня команда обласного центру Закарпаття на виїзді протистояла вінницькій «Ниві», а вже 30 вересня підопічні Василя Варги на своєму полі приймали чернівецьку «Буковину».

Поєдинок із вінничанами повинен був відбутися ще на початку вересня, однак через завантаженість стадіону «Ниви» гру 7-го туру було перенесено на більш пізній термін (25 вересня). Ужгородці більше години ігрового часу грали в меншості, адже вже на 2-й хв. головний арбітр вилучив Кирила Пасічника, який не за правилами зупиняв нападника команди-суперника. Окрім цього, був призначений 11-метровий удар, який упевнено реалізував Артур Загорулько. На цьому проблеми для ужгородців не закінчилися: на 32-й хв. був призначений другий пенальті у ворота нашої команди (цього разу не за правилами зіграв Михайло Готра, рефері обмежився жовтою карткою). Вдруге виконувати вирок узявся Загорулько, і не прогадав. Рахунок на табло став 2:0.

Під ендшпіль першого тайму команда Василя Варги один м’яч таки відквитала: дебютним голом за «Ужгород» відзначився Артем Корольчук (асист в активі Віктора Масікевича). Незважаючи на чисельну більшість вінничан, закарпатці діяли непогано і на 68-й хв. відновили паритет (результативним ударом відзначився Сергій Машталір). Через одинадцять хвилин арбітр вирівняв склади: дві жовті картки, а згодом і червону, перед собою побачив Ярослав Браславський. Наприкінці зустрічі вінничани мали кілька нагод для взяття воріт, але «Ужгород» вистояв і привіз додому один заліковий бал.

У закарпатської команди було чотири дні, аби перевести подих і підготуватися до наступного матчу. У понеділок, 30 вересня, у рамках 12-го туру наша команда на ужгородському стадіоні «Авангард» приймала «Буковину». Закарпатцям необхідно було перемагати і з цим завданням вони впоралися.

У перші півгодини зустрічі справа до загострень доходила нечасто, та все ж ще до перерви «Ужгороду» вдалося вийти вперед. Ефектним голом на 39-й хв. відзначився капітан команди – Адріан Пуканич. Лідер закарпатського ФК зумів увігнати м’яча у сітку воріт прямим ударом від кутового прапорця. Цей гол додав команді впевненості й у другому таймі «Ужгород» міг збільшити перевагу в рахунку, проте нашим футболістам не вистачало точності.

Могли закарпатці наприкінці матчу й пропустити, але, на щастя, футбольна фортуна того дня була на боці підопічних Василя Варги. У підсумку «Ужгород» довів справу до перемоги з мінімальним рахунком – 1:0.

Наступний матч головна команда обласного центру Закарпаття проведе 5 жовтня на виїзді проти житомирського «Полісся», яке розташувалося на другій сходинці турнірної таблиці (23 очка). Щодо ужгородців, то вони займають сьому сходинку (15). Відставання від третього місця, яке посідає рівненський «Верес», – 5 залікових балів. А лідирує тернопільська «Нива», котра у 10-ти матчах виборола 26 очок.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
Всі новини