23878
12:39 7.102019

Стартував новий сезон чемпіонату Закарпаття з баскетболу. ФОТО

Спорт 4664

У сезоні 2019/20 за першість боротимуться 7 команд. Минулої суботи, 5 жовтня, на майданчику ужгородського СК «Буревісник» відбулися ігри першого туру.

Порівняно із сезоном 2018/19 кількість команд дещо зменшилася: якщо у минулому сезоні за титул боролися 9 колективів, то тепер на майданчиках області ми побачимо тільки 7. Але це не означає, що матимемо менш видовищний чемпіонат. Першого ж ігрового дня були сенсаційні результати. А саме за непередбачуваність та інтригу ми й любимо цей динамічний вид спорту.

У рамках 1-го туру відбулося 5 баскетбольних двобоїв. Уже на старті чемпіонату в очному протистоянні зійшлися чинний чемпіон області («Ужгород») та бронзовий призер минулого сезону («Мукачево»). Господарі паркету показали високий рівень гри й здобули впевнену перемогу. Вже на екваторі зустрічі перевага ужгородців сягала 11 очок (32:21). На досягнутому команда Зубковського не зупинилася і з плином часу тільки нарощувала свій гандикап. У підсумку перевага БК з обласного центру Закарпаття сягнула 24 очок. Фінальний рахунок – 74:50. Найрезультативнішими у складі команди-переможниці були Зубковський (19 очок), Товтин (19) та Поляков (18). У мукачівському БК найвищу реалізацію показав Горячкун (19).

А найвидовищнішим протистоянням стартового ігрового дня була зустріч володаря срібних медалей минулого сезону («УжНУ») та ЗОДЮСШ Ужгород. Фаворитами протистояння були більш досвідчені баскетболісти, але цього разу молодість та велика жага до перемоги взяли гору. Представники ЗОДЮСШ упевнено розпочали зустріч і перемогли в першій чверті з рахунком 16:8. У наступній частині гри був паритет (12:12), однак загальний рахунок на табло все ж був на користь юних ужгородців (28:20). Після великої перерви «УжНУ» додав і вперше в матчі вийшов уперед (33:34). Здавалося, що це було переломним моментом і тепер срібний призер доведе справу до перемоги, але ні. Такий перебіг подій не зламав ЗОДЮСШ і вони в заключній чверті показали кращу реалізацію, ніж суперник і довели справу до сенсаційної перемоги з рахунком 46:42. Найрезультативнішим у складі ЗОДЮСШ Ужгород був Куртєв (15 очок), а в «УжНУ» найбільше очок здобув Плешаков (19).

Це не єдина перемога ЗОДЮСШ на старті чемпіонату. У рамках першого з’їзного туру представники цієї команди провели два поєдинки. Окрім вищезазначеної звитяги, юні ужгородці здолали виноградівську «Тису». Юні баскетболісти за багатьма показниками переважали свого суперника і здобули переконливу вікторію з рахунком 62:43. Найбільше очок у скарбничку переможців зробив Варга О. (25). Більше третини очок виноградівської команди набрав Істанівський (15).

Два матчі також провела ДЮСШ Мукачево. Однак, на відміну від ровесників із Ужгорода, мукачівці в обох протистояннях зазнали фіаско. Спочатку з рахунком 40:102 вони поступилися «Ужбаскету» (найрезультативнішим у грі був Дорошенко («Ужбаскет»), який набрав 37 очок), а згодом колектив із міста над Латорицею не зміг нав’язати боротьбу «УжНУ» (кращим снайпером у складі команди-переможниці був Терпак – 17 очок). Фінальний рахунок зустрічі – 44:89.

Перший тур показав, що на нас чекає цікава боротьба за медалі. Окрім визнаних лідерів («Ужгород», «Мукачево», «УжНУ»), на п’єдестал пошани спробують потрапити «Ужбаскет» та ЗОДЮСШ Ужгород. Щодо «Тиси» та ДЮСШ Мукачево, то їм наразі складно на рівних конкурувати із провідними командами області.

Зазначимо, що чемпіонат Закарпаття з баскетболу сезону 2019/20 складатиметься із двох етапів: регулярного чемпіонату (кожен БК проведе по 12 ігор) та раунду плей-оф.

Олег МИКИТА

Фоторепортаж із поєдинку «Ужгород» – «Мукачево»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах