24080
17:15 14.102019

Ужгородські «Карпати» проявили бійцівський характер і стартували з двох вольових перемог

Спорт 3358

Минулого тижня стартувала Вища ліга України з гандболу серед чоловічих команд сезону 2019/20. Боротьбу за медалі вестимуть 6 команд: «УДХТУ» (Дніпро), «СумДУ» (Суми), «Динамо-Полтава», «Мотор-Політехніка-ЗАБ» (Запоріжжя), «БВУФК-Будівельник» (Бровари) та «Карпати» (Ужгород).

Чинний чемпіон другого за силою гандбольного дивізіону держави – ГК «Карпати» (Ужгород) – у стартовому турі зустрічався із «Динамо-Полтава». Поєдинки, що відбулися 11–12 жовтня на «Карпати-Арені», пройшли у цікавій безкомпромісній боротьбі й тримали в напрузі протягом 60 хвилин гри.

Перша гра. «Карпати» (Ужгород) – «Динамо-Полтава» – 30:23

У стартовій 10-хвилинці господарі діяли першим номером і заволоділи перевагою у три м’ячі (7:4), однак згодом у грі нашої команди був спад («Карпати» невпевнено діяли у захисті й показали низький відсоток реалізації кидків). Полтавський ГК скористався помилками закарпатців і на перерву пішов у ролі лідера – 12:17.

Домашня поразка у стартовому турі не входила у плани ужгородців, тож на другий тайм наші хлопці вийшли зарядженими на боротьбу. Вже до 46-ї хв. «карпатівці» зуміли відновити перевагу (20:20), а ще через дві хвилини підопічні Віталія Уманця вийшли вперед. Закарпатські гандболісти потужно зіграли у завершальній 10-хвилинці й здобули впевнену перемогу з рахунком 30:23. Найбільше м’ячів у складі «Карпат» вдалося закинути Ярославу Котюку (8) та Олександру Місяйлу (7). По п’ять точних кидків на рахунку Михайла Данила та Андрія Білоголовки. Денис Руденко відзначився двома результативними пострілами, а Денис Барутенко, Роман Літінський і Максим Шурнюк – по одному.

Друга гра. «Карпати» (Ужгород) – «Динамо-Полтава» – 30:28

Поєдинок, що відбувся наступного дня, також був видовищним та інтригуючим. На майданчику точилася напружена боротьба, а лідер у рахунку змінювався щонайменше чотири рази. Невеликою перевагою за підсумками першої половини зустрічі володіли полтавчани (рахунок на табло – 12:15).

Після перепочинку «динамівці» збільшили гандикап до п’яти точних кидків (17:22), однак цього виявилося недостатньо, щоб гарантувати собі позитивний результат. «Карпати» вкотре проявили спортивну впертість і боролися до завершальних хвилин зустрічі. На 58-й хв. ужгородцям удалося наздогнати суперника (28:28), а під ендшпіль матчу гандболісти Срібної землі вийшли вперед і здобули другу поспіль перемогу. Цього разу з рахунком 30:28.

Кращим снайпером ужгородської команди був Олександр Місяйло (в його активі 12 точних пострілів). Вагомий вклад у звитягу ужгородського ГК також зробили Андрій Білоголовка (8), Ярослав Котюк (4), Віталій Муров (2), Михайло Данило (1), Денис Руденко (1), В’ячеслав Терещенко (1) та Нікіта Соколовський (1).

У паралельних матчах 1-го туру «Мотор-Політехніка-ЗАБ» двічі здолав «СумДУ» (44:15; 37:13), а «УДХТУ» та «БВУФК-Будівельник» обмінялися перемогами (21:31; 24:14). Наступні матчі ужгородська команда проведе на виїзді проти «Мотор-Політехніка-ЗАБ» (Запоріжжя). Ігри заплановані на 25-26 жовтня.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Всі новини