24715
14:17 18.112019

Вояж ужгородських гандболісток до Миколаєва

Спорт 2525

У рамках 6-го туру жіночої Суперліги України з гандболу «Карпати» гостювали у Миколаєві. У місті корабелів на закарпатських гандболісток чекали два непрості поєдинки проти місцевого «Реалу.

«Реал» та «Карпати» – претенденти на високі місця п’єдесталу пошани. В очних протистояннях команди намагаються брати якомога більше очок, аби створити собі комфортний гандикап у турнірній таблиці. Поступатися жодна з команд не бажала, тож на вболівальників чекали захопливі матчі.

У перший ігровий день, 15 листопада, напружена безкомпромісна боротьба точилася зі стартової до фінальної хвилини. Попри те, що більшу частину першого тайму лідирували господарки (їх відрив у рахунку сягав від одного до трьох м’ячів), на перерву команди відправилися за нічийного результату («карпатівки» добре зіграли у завершальній 10-хвилинці й зуміли вирівняти становище – 13:13).

На початку другого тайму ужгородки надійно відіграли в захисті й показали непогану гру в нападі, що дозволило відірватися від суперника на чотири м’ячі (13:17). До 45-ї хвилини команда Віктора Чернова впевнено втримувала лідируючу позицію і мала хорошу можливість взяти максимум очок. Однак згодом у грі «карпатівок» був спад, чим уміло скористався суперник. Станом на 51-шу хв. рахунок був 25:23 на користь господарок. Боротьба тривала до завершальної секунди гри. У підсумку переможця виявлено не було: гра завершилася внічию – 26:26. Найбільше м’ячів у складі «Карпат» закинули Каріна Колодюк (9), Ольга Макаренко (5) та Софія Безрукова (5).

Наступного дня, 16 листопада, інтриги на гандбольному майданчику було куди менше. Миколаївки на початку зустрічі вийшли вперед і впевнено втримували лідируючу позицію протягом 60 хв. Вже на екваторі першого тайму перевага команди Наталії Пархоменко сягала шести м’ячів (13:7). У другій частині стартової 30-хвилинки ужгородки два результативні кидки відіграли (18:14), однак наблизитися до суперника впритул їм не вдалося.

Малюнок гри після перерви не змінився: «Реал» за багатьма компонентами переважав «Карпати» і досить легко довів справу до перемоги. Рахунок зустрічі – 34:26. Найрезультативнішими у складі ужгородського ГК були Катерина Купчак (6), Каріна Колодюк (6) та Мілана Шукаль (5).

У двох виїзних поєдинках проти конкурента у боротьбі за медалі закарпатські гандболістки вибороли тільки одне очко. Мінімальний очковий доробок не дозволив нашій команді зберегти за собою другу сходинку турнірної таблиці. Покращити свої позиції «Карпати» матимуть нагоду 6–7 грудня. У рамках 7-го туру представники Срібної землі приймуть столичний «ТНУ-ДЮСШ-21».

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах