24719
15:10 18.112019

«Чорноморець» – «Минай»: команди обмінялися результативними атаками

Спорт 1720

У суботу, 16 листопада, відбувся поєдинок 18-го туру Першої ліги України з футболу між одеським «Чорноморцем» та ФК «Минай».

Перед початком чемпіонату «Чорноморець» вважали одним із головних претендентів на підвищення у класі, але одеській команді ніяк не вдається віднайти стабільності. У 17-ти іграх «моряки» здобули шість перемог та три нічиї (в інших восьми випадках перемогу святкували суперники). Наразі вони перебувають у нижній частині турнірної таблиці, а відставання від прохідного третього місця – 14 очок.

У минайців справи йдуть куди краще: дебютант Першої ліги вже вразив футбольну спільноту якісною грою та добротним очковим здобутком. Закарпатська команда перебуває поблизу лідируючого тріо і має хороші шанси на підвищення у класі.

Виїзний поєдинок проти «Чорноморця» для команди Василя Кобіна розпочався зі швидкого голу. Вже на 12-й хв. господарі поля були вимушені виймати м’яча із сітки власних воріт. Після одного з ударів Нурієва м’яч потрапив у руку Петру Долгову: арбітр призначив пенальті, яке Анатолій упевнено реалізував (0:1).

Якщо на 23-й хв. голкіпер «Минаю» врятував свою команду від голу (Андрій Попович парирував небезпечний дальній удар Миколи Мусолітіна), то на 26-й хв. страж воріт був безсилим (Андрій Шторгін віддав чудову передачу на Норенкова і Денис із гострого кута забив). За п’ять хвилин до завершення першого тайму господарі забили вдруге, однак гол Володимира Аржанова зарахований не був (капітан одеситів перебував поза грою).

У другій частині матчу було створено чотири гольові епізоди (по два у виконанні кожної з команд). У складі «Чорноморця» відзначитися могли Аржанов та Хамелюк. В обох моментах вдало зіграв Попович: спочатку Андрій упіймав м’яч після небезпечного удару головою з близької відстані у виконанні Володимира, а згодом відбив дальній удар Владислава.

Щодо минайців, то на вістрі їх атак опинялися Пиняшко та Глагола. Василю навіть удалося увігнати круглого у сітку воріт, однак перед цим був зафіксований офсайд. А от Олександр на завершальній хвилині основного часу змарнував хорошу нагоду вивести свою команду вперед: його удар у штрафному майданчику відбив воротар.

Таким чином поєдинок завершився результативною нічиєю – 1:1. Минайці здобувають важливий заліковий бал і з хорошим настроєм підходять до крайнього офіційного поєдинку у 2019 році. Суперником закарпатської команди буде один із лідерів чемпіонату – «Оболонь Бровар». Поєдинок відбудеться 23 листопада на полі минайців.

У турнірній таблиці головна футбольна команда Закарпаття перебуває на шостій позиції (34 очки). Відставання від дуету лідерів («Волинь», «Оболонь Бровар») – три очки, а від третього місця («Рух») – усього одне.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах