25574
12:38 20.012020

Цікаві протистояння калуських та ужгородських баскетболістів

Спорт 3218

Перші поєдинки у 2020 році головна баскетбольна команда Закарпаття – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – зіграла на виїзді проти БК «Калуш-ПНУ».

Протистояння ужгородців та калушан часто проходять у цікавій конкурентній боротьбі й тримають у напрузі з першої до завершальної хвилини. Матчі нинішнього сезону винятком не стали: у поєдинках як першого, так і другого кола (18–19 січня) інтрига панувала протягом усієї гри.

За підсумками першої частини групового етапу Першої ліги України закарпатці розмістилися на п’ятій позиції (14 очок). Майбутній суперник здобув на три залікові бали більше й ішов другим.

Колектив Олександра Зубковського прагнув вибороти максимальну кількість очок, аби покращити своє турнірне становище. Наші баскетболісти були близькими до мети, однак для здобуття перемоги не вистачило зовсім трохи.

Перша гра. «Калуш-ПНУ» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 79:75

Початок зустрічі був за господарями: калушани активно пішли вперед і заволоділи перевагою у 8 очок (13:5). Наприкінці першої чверті ужгородці скоротили відставання до однієї результативної атаки (17:15), а на початку другої вийшли вперед і відірвалися від суперника на відстань 8 очок (19:27). Наші баскетболісти впевнено втримували лідируючу позицію й на велику перерву пішли, будучи попереду (32:36).

Якщо в першій частині третьої 10-хвилинки ініціативою володіли гості (43:52), то в другій на майданчику домінували господарі (калушанам удалося відновити паритет – 59:59). Доля переможця вирішувалася в завершальній чверті, яку краще провів колектив з Івано-Франківщини. Калуські баскетболісти наприкінці зустрічі відчутно додали й вибороли звитягу з рахунком 79:75.

Найрезультативнішими у складі ужгородського БК були Олександр Варга (22 очки), Костянтин Костенко (22) та Андрій Попадинець (19).

Друга гра. «Калуш-ПНУ» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 78:74

Якщо перша чверть відбувалася за рівної гри й завершилася внічию (14:14), то в наступній 10-хвилинці ініціативою володіли господарі (вони продемонстрували високу результативність і відірвалися від гостей на відстань шести очок – 36:30).

Велика перерва пішла на користь ужгородцям. Закарпатський БК у третій 10-хвилинці відчутно додав і зумів не тільки наздогнати суперника, а й створити гандикап у чотири очки (51:55). Як і в попередньому матчі, ім’я переможця стало відоме тільки на завершальних секундах.

Ужгородські баскетболісти на хорошому рівні провели четверту чверть і сподівалися довести цю гру до перемоги, проте за хвилину до фінальної сирени розгубили триочкову перевагу й зазнали прикрої поразки (78:74).

Найбільше очок у складі «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» здобули Костянтин Костенко (19), Олександр Варга (14) та Олег Овсієнко (14).

За підсумками шести зіграних турів закарпатська команда займає п’яте місце в групі №4. 8–9 лютого колектив Олександра Зубковського гостюватиме в Чернівцях, де зійдеться з місцевим БК «Che-Basket».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах