25577
14:13 20.012020

«Минай» активно готується до другої частини сезону

Спорт 5505

10 січня головна футбольна команда Закарпаття вийшла з відпустки й почала підготовку до другої частини сезону 2019/20.

Під час першого тренувального збору значна увага приділяється відновленню фізичних кондицій, адже футболісти перебували в довготривалій відпустці. Нагадаємо, що останній офіційний матч закарпатців відбувся ще 23 листопада.

Наразі минайці працюють у режимі два тренування на день, а також проводять товариські поєдинки. Суперником наших футболістів були ФК з Угорщини. 15 січня «Минай» вирушив у місто Казінцбарцика, де зіграв з місцевою командою Першої ліги Угорщини. 17 січня колектив з Ужгородщини протистояв «Варді» з Кішварди, а 18-го – «Дебрецену», який нинішнього сезону випробовував свої сили в Лізі Європи.

Перша гра у 2020 році, проти «Казінцбарцики», завершилася для нашої команди поразкою (0:1). Однак підсумковий рахунок у товариських іграх – далеко не найголовніший фактор. У подібних матчах на перший план виходить перегляд потенційних новачків, набрання футболістами оптимальних кондицій та награвання різних тактичних схем.

Щодо самої гри, то минайці діяли непогано: наша команда більше володіла м’ячем, а також створила чимало гольових моментів. Нагоди для взяття воріт були в Олега Маїка, Артура Карнози, Михайла Кополовця та Олександра Глаголи, але використати бодай одну з них так і не вдалося. Натомість суперник на 53-й хв. зумів довести свою атаку до логічного завершення. Голом у складі «Казінцбарцики» відзначився вихованець закарпатського футболу Юрій Тома.

Наступний товариський матч (проти «Варди», котра йде на 7-му місці у Вищій лізі Угорщини) завершився з аналогічним результатом – 0:1. На відміну від гри проти «Казінцбарцики», поєдинок із кішвардським ФК проводився на натуральному полі. Незважаючи на низку небезпечних моментів, минайці завершили гру з нулем у графі «забиті м’ячі». І це попри те, що перспективні гольові моменти були щонайменше в чотирьох наших футболістів: Роберта Гегедоша, Олега Допілки, Олега Маїка та Антона Кічі. До слова, останньому навіть удалось увігнати м’яча в сітку воріт, однак асистент арбітра зафіксував офсайд.

Якщо ігри проти «Казінцбарцики» та «Варди» завершилися для минайців поразками, то в протистоянні з «Дебреценом» команда Василя Кобіна здобула ефектну перемогу. Поступаючись 0:2, закарпатці виявили характер і зуміли переломити хід матчу на свою користь. Фінальний свисток сповістив про вольову звитягу «Минаю» з рахунком 5:2. Забитими м’ячами у складі нашої команди відзначилися Іван Капустей, Артур Карноза, Василь Беца та Роберт Гегедош. Ще один гол був забитий після прострілу Антона Кічі та рикошету від футболіста угорської команди.

Наступний товариський поєдинок минайці зіграють 23 січня в місті Лева проти ПФК «Львів», з яким наша команда зустрічалася в Кубку України. Нагадаємо, що матч 1/8 фіналу проти представника УПЛ завершився на користь закарпатців (2:0).

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах