25654
14:01 27.012020

Минайці здобули дві вольові перемоги. ФОТО

Спорт 3327

Протягом трьох днів, 23–25 січня, футболісти «Минаю» провели два товариські поєдинки. В обох іграх закарпатці пропускали першими, однак у підсумку доводили справу до перемоги.

У рамках підготовки до другої частини сезону 2019/20 головна футбольна команда Закарпаття вже встигла провести п’ять ігор. Окрім трьох поєдинків в Угорщині (поразки від «Казінцбарцики» і «Варди» з однаковими рахунками 0:1 та перемога над «Дебреценом» 5:2), про які ми повідомляли в минулому номері газети, колектив Василя Кобіна зіграв два товариські матчі в Україні.

23 січня «Минай» вирушив до Львова, де провів спаринг із місцевою однойменною командою, котра виступає в найелітнішому футбольному дивізіоні України. Уболівальники закарпатського клубу добре пам’ятають «Львів», адже наприкінці жовтня ця команда протистояли минайцям у рамках 1/8 фіналу Кубка України. Тоді колектив з Ужгородщини здобув перемогу (2:0). Ця вікторія стала історичною для нашої команди: «Минай» уперше пробився до чвертьфіналу престижного всеукраїнського клубного турніру.

Хоч ця гра була товариською, проте львів’яни прагнули взяти реванш за поразку двомісячної давності. Зробити це було не так просто, адже закарпатці у звітній грі також налаштувалися на позитивний результат.

Перша половина зустрічі відбулася за переваги «Львова» і завершилася з рахунком 1:0. Результативними діями у складі господарів відзначився Ярослав Богунов. А ось у другому таймі минайці зіграли більш оптимальним складом і змогли переломити хід протистояння на свою користь. На 53-й хв. Олег Маїк установив паритет, а на 89-й – Владислав Микуляк приніс гостям перемогу (1:2). Нагоди для взяття воріт також мали Артур Карноза, Олександр Глагола та Антон Кіча, однак жоден із них так і не зумів увігнати м’яч у сітку воріт суперника.

Після гри закарпатці повернулися додому і вже через два дні, 25 січня, зіграли перед рідними вболівальниками. На штучному полі ужгородського стадіону «Авангард» «Минай» зустрівся з «Татраном» (Пряшів), котрий наразі очолює Другу лігу (дивізіон Схід) Словаччини.

У цьому поєдинку, як і в попередніх товариських іграх, коуч минайців дав змогу зіграти великій кількості футболістів. Зокрема шанс показати себе мали й ті, хто перебуває в команді на перегляді.

Якщо в стартові 20 хвилин зустрічі на полі точилася рівна боротьба, то згодом ініціативою заволоділи минайці. Негативна тенденція пропускати першими повторилася і в цій грі. Ближче до екватора першого тайму словаки заробили право на небезпечний штрафний удар, який за хвилину впевнено реалізували. Після пропущеного м’яча господарі активізувалися і ще до перерви зуміли провести дві результативні атаки у відповідь. Спочатку відзначився Владислав Микуляк, а згодом Антон Кіча.

Тільки-но розпочалася друга 45-хвилинка, як гості були вимушені втретє виймати м’яч із власної сітки воріт. Цього разу автором гола став Василь Пиняшко. На досягнутому минайці не зупинилися і на 70-й хв. зробили рахунок розгромним – 4:1. Дубль до свого активу записав Пиняшко. Наприкінці поєдинку гольові моменти виникали не тільки в господарів, а й у гостей, однак нікому з футболістів не вдалося відзначитися.

Здобувши три поспіль перемоги, минайці в хорошому настрої підходять до наступної товариської гри. А вона обіцяє бути цікавою для прихильників закарпатської футболу, адже зійдуться два професійні клуби області – «Минай» та «Ужгород».

Зазначимо, що команда з обласного центру Закарпаття також розпочала підготовку до другої частини сезону. 25 січня колектив Михайла Іваниці зіграв перший товариський матч. Суперником закарпатської команди був пряшівський «Татран» U-21. Та гра завершилася переконливою перемогою ужгородців з рахунком 8:0. Хет-трик до свого активу записав Вадим Ференцик. Дубль вдалося зробити Івану Качуру. Ще по одному взяттю воріт провели Сергій Машталір, Віктор Ряшко та Максим Кодря.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
Всі новини