26161
13:55 28.022020

У товариській грі «Минай» протистоятиме команді з Казахстану

Спорт 3704

29 лютого «минайці» проведуть свій 4-ий товариський поєдинок в сонячній Туреччині. Суперник – «Акжайик» із Казахстану.

Це буде 18-та міжнародна товариська гра і вперше із представником цієї країни. До слова, Казахстан буде 5-ою країною після Угорщини, Словаччини, Данії та Білорусі, з командами яких ми зустрічалися у підготовчих матчах.

«Акжайик» – це команда Першої ліги Казахстану, хоч донедавна вони виступали у вищому дивізіоні. У цій країні грають за системою «весна-осінь», то наш суперник, на відміну від нас, готується не до другої частини чемпіонату, а власне, до старту нового.

В минулому сезоні «Акжайик» з Уральська здобув 16 перемог, 7 нічиїх та 3 поразки. До другого місця, яке дає право грати у Прем’єр – Лізі, не вистачило всього 1 очка, а до першого місця – буквально однієї перемоги. У підсумку – «бронза». У цьому сезоні задача перед командою буде таки вибратися до вищого ешелону казахської ліги. Тим більше, всі умови для цього є.

Хто грає у «Акжайику»? Переважно це місцеві футболісти, а ще є легіонери з Бразилії та добре знайомий українським вболівальникам за виступами за «Ворсклу» хорватський захисник Деніс Главіна.

Українців у клубі нема, хоча ще не так давно за цю команду виступали такі відомі вітчизняні гравці як Ігор Худобяк, Андрій Ткачук та навіть екс – «минаєць» Юрій Путраш. Клуб також очолювали українські тренери – Володимир Мазяр та Сергій Зайцев. Зараз «Акжайик» тренує казахський спеціаліст Артур Авакянц.

Для нашої команди це буде важливий матч – чим ближче до 11 березня, тим подібні спаринги стають все важливішими. Адже це одна з останніх можливостей перевірити стан футболістів та тактичні напрацювання, відпрацьовані на зборах. І зайвий шанс для футболістів довести тренерам свою значимість на полі, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах