2675
14:33 9.092016

В Ужгороді відбулись яскраві урочисті заходи з нагоди спортивного свята

Спорт 1709

Сьогодні, 9 вересня, з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту, на площі Народній в Ужгороді відбулися яскраві урочисті заходи.

1

На площі – облаштовані бігові доріжки, боксерський ринг, місця для фехтувальників, баскетболістів, важкоатлетів та тематичні палатки. Винуватці свята вишикувались у парадних спортивних костюмах та вишиванках, тут же оркестр УМВС в Закарпатській області, музично – хореографічна група та барабанщиці обласного училища культури.

На свято завітали перші керівники обласної влади та міста Ужгорода, депутати різних рівнів, ветерани спорту, викладачів з фізичного виховання та представники галузевих громадських організацій..

Для відкриття спортивного свята ведучий запросив багаторазового чемпіона та призера світу і Європи з фехтування, члена національної олімпійської збірної команди України, призера 31 літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Женейро, заслуженого майстра спорту України – Анатолія Герея. Він привітав присутніх з професійним святом, подякував за підтримку під час Олімпійських ігор та вручив першим керівникам області символічні футболки із символікою Олімпійських ігор в Бразилії.

У своєму вітальному слові голова облради Михайло Рівіс побажав всім спортсменам та їх тренерам доброго здоров’я, родинного благополуччя, нових успіхів, творчої наснаги та підкорення нових спортивних висот і яскравих перемог у справі, яка стала сенсом життя. Адже Закарпаття завжди славилось спортивними досягненнями, було і є пропагандистом активного способу життя. « У ході занять та змагань ви знаходите нових друзів, нове спілкування і спорт дає вам набагато якісніше життя, ніж тим, що сидять біля телевізора чи у комп’ютера. Я вітаю вас із тим, що ви маєте таку активну позицію. Бажаю вам мирного неба, всіляких здобутків й гараздів, щоб ваш кар’єрний спортивний ріст не спинявся. Адже дуже приємно те, що закарпатці – серед переможців Олімпійських ігор. Я бажаю, щоб таких славних людей було в нашому краї побільше. Хай збуваються усі ваші мрії і прагнення», – підсумував Михайло Михайлович та, як і годиться у свято, вручив відзнаки обласної ради багатьом із них.

Відповідно до спільного розпорядження перші керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс вручили чемпіонам та призерам європейських і світових чемпіонатів та Кубків, а також їх тренерам грошові нагороди. Урочисто було вручено посвідчення звання майстра спорту України та майстра спорту України міжнародного класу. А представникам федерації з видів спорту, що визначені кращими у спортивному сезоні, подаровано комплекти єдиної спортивної форми.

На цьому свято не закінчилося. Далі спортсмени демонстрували майстер-класи, відкриті тренування, показові виступи команд, товариські зустрічі та поєдинки команд із видів спорту за віковими та ваговими категоріями.

Чимало глядачів зібрали конкурси презентацій із видів спорту та спортивно-розважальні змагання.

Святковим парадом керував начальник управління молоді і спорту ОДА Віталій Ерфан, інформує прес-служба облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах