3406
12:39 29.102016

Який він, сквош на Закарпатті?

Спорт 2549

У суботу, 22 жовтня, по всьому світу відзначили День сквошу. З цієї нагоди ми вирішили розповісти читачам, як представлений згаданий вид спорту в нашому краї.

12961677_1923098951250994_1212860770548997164_n

Сквош в Україні великою популярністю похизуватися не може. Найбільше він прогресує у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, а також в Ужгороді. В обласному центрі функціонує всього один сквош-клуб. Нам удалося поспілкуватися з його власником – Олегом Оросом.

У минулому наш герой займався сквошем на любительському рівні, а згодом у нього виникла ідея розвинути цей вид спорту в краї. І вже в серпні 2014 року в Ужгороді збудували Squash Club «Prime». Першочерговим завданням було оздоровлення людей, а вже потім участь у різних змаганнях. За досить невеликий час удалося виростити хороших спортсменів, котрі здобули чимало медалей. Один із них – Владислав Скляров. За словами Олега, юнаку знадобилося всього півтора року, аби досягти високих результатів. Це хороший показник.

«На сьогодні в нас постійно тренується близько 40 людей. Це різні вікові категорії: є 11-річні, а є й ті, кому за 50. Дехто займається, аби тримати себе у формі. Згадується випадок, коли до нас прийшла жінка з метою схуднути після пологів, і за півроку регулярних тренувань їй удалося позбутися зайвих 20 кг. Для охочих у нас також є тренер. Інколи приїздять відомі спортсмени й дають майстер-класи. Ми намагаємося залучити спонсорів, аби завдяки їхній фінансовій допомозі нашим спортсменам легше було їздити на змагання», – розповідає Олег Орос.

Також він зауважив, що спортсмен повинен мати і відповідні психологічні якості, і хорошу фізичну підготовку, адже тут великі швидкості, тож витрачається багато енергії.

Варто зазначити, що ужгородський Squash Club «Prime» щоп’ятниці влаштовує сквош-тайми, де гравці змагаються один з одним і можуть побачити свій рівень, а інколи й вибороти нагороди.

Насамкінець Олег розповів, що хоче, аби сквош на Закарпатті вийшов на новий рівень. Щоб підтягувалася молодь, край мав багато професійних гравців, люди оздоровлювалися і в нас була здорова нація.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Тячівщині під час обшуку вилучили у місцевого жителя майже 1 кг наркотиків рослинного походження
12:33
Традиційний турнір ветеранів із мініфутболу пам’яті Василя Турянчика фінішував у Мукачеві
12:10
«Минай» був близьким до перемоги над «Рухом»
11:57
Відійшов у вічність перший декан економічного факультету УжНУ
11:39
На Закарпатті затримали таксистів-переправників
11:28
Мукачівець побив незнайомця і відібрав телефон, а миколаївчанка у закарпатки – сережки
09:53
Із якими проблемами стикаються закарпатці з особливими потребами
09:25
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, буде частково обмежено рух транспортних засобів
09:12
«Пам’ятна записка / Pro memoria» – виставка учасників «Резиденції Вибачте Номерів Немає» відкрилася в Ужгородському скансені
08:50
У Центрі медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михаїла в селі Ратівці відкрили кабінет галотерапії
08:32
Всі новини