3533
09:02 7.112016

У принципових поєдинках ужгородські «Карпати» здобувають важливі очки

Спорт 1709

4-5 листопада вболівальники ужгородських «Карпат» вкотре стали свідками видовищного гандбольного дійства – їхня команда на «Карпати-Арені» протистояла херсонській «Дніпрянці».

img_2918

«Карпати» – «Дніпрянка» – 23:22 (13:9)

«Карпати»: Яблонська-Бобаль, Воронько, Шеламова; Компанієць 9, Готра 5, Лезінська 4, Мелекесцева 2, Кильч 2, Гичка 1, Фурманець, Білик, Попович, Петровська, Сухецька.

Матч, ще до його початку, обіцяв бути напруженим, адже зійшлися два непоступливі суперники, які, до того ж, є сусідами у турнірній таблиці. Початок зустрічі видався стрімким: команди невпинно йшли вперед і без жорстких дій у захисті зупинити їх було дуже важко. Про це свідчать два семиметрові, на які колективи награли вже у перші 5 хв. гри. «Карпати» комбінували, намагалися «вриватися» в 6-ти метрову зону, подекуди кидали здалеку, але й «Дніпрянка» вражала активністю атакувальних дій. Цілком закономірним був майже рівний рахунок – 6:5 на 14-й хв. Тренер «Дніпрянки» Милославський, якого, схоже, такий сценарій не задовольняв, взяв для своєї команди однохвилинний тайм-аут. Та після коректив коуча гра в команди не покращилася, навпаки – завдяки помилкам суперниць «карпатівки» збільшили свій гандикап до 4 м’ячів.

На початку другої половини зустрічі херсонські гравчині помітно додали: потрохи знівелювали перевагу суперника і вже на 39 хв. зрівняли рахунок – 14:14. Та ужгородки реабілітувалися і змогли повернути собі гольову перевагу, яку до 50 хв. їм вдавалося втримувати. Остання 10-хвилинка виявилася «валідольною» для прихильників «Карпат», адже гості взялися скорочувати відставання. На 57-й хв. – рахунок 23:21 на користь місцевої команди. А вже за хвилину господарі майданчика залишилися в меншості, чим херсонські гандболістки скористалися – скоротили відставання до мінімуму – 23:22. Долю всього протистояння вирішував штрафний удар, який, на щастя для «Карпат», гравчиня «Дніпрянки» не реалізувала. У підсумку – мінімальна перемога ужгородок 23:22 у наднапруженому поєдинку.

«Карпати» – «Дніпрянка» – 29:22 (15:12)

«Карпати»: Яблонська-Бобаль, Воронько, Шеламова; Сухецька 12/5, Компанієць 7, Готра 5, Мелекесцева 2, Кильч 1, Лезінська 1, Фурманець 1, Попович, Білик, Гичка, Петровська.

Після минулого протистояння команди на собі відчули, що одна помилка в захисті чи нереалізований момент може важити перемоги в протистоянні. Тож сьогодні намагалися максимально реалізовувати моменти й бути більш злагодженими в оборонних діях. Друга зустріч гандбольних колективів розпочалася за схожим до минулої сценарієм: команди йшли нога в ногу. На 11-й хв. рахунок на табло – 6:4 на користь господарок. «Дніпрянка» не відпускала суперниць у відрив, більше того – всіма силами намагалася зрівняти рахунок. На 20-й хв. команді гостей виконати цю міні-задачу все ж удалося – 10:10. Та втримати рівновагу в протистоянні з «карпатівками» херсонським гандболісткам нині було не до снаги – ужгородська команди до перерви забезпечила собі хоч і невеликий та все ж відрив – 15:12.

Утримати й наростити перевагу мали собі за мету «Карпати» й в другій половині зустрічі. Херсонські гравчині спочатку намагалися чинити опір й не давали суперницям нагоди збільшити відрив. На 44 хв. рахунок – 18:16. Вчорашнього закінчення гри ужгородки, очевидно, повторити не бажали, тож активізувалися. Попри старання херсонок, завдяки злагодженими командним діям за 10 хв. «Карпати» зуміли збільшити власну перевагу з 2 до 7 м’ячів й, головне, утримати її до фінального свистка. Впевнена перемога ужгородок – 29:22.

Дві звитяги принесли до активу «Карпат» принципові й дуже важливі 4 очки в українській першості. А вже незабаром закарпатська команда демонструватиме свою міць на європейській арені в поєдинках з швейцарським колективом «Ротвайс Тун».

Ірина ФРІДМАНСЬКА

Фото: Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах