3605
13:59 14.112016

Кому ж дістався Суперкубок Закарпаття?

Спорт 4623

У неділю, 13 листопада, свалявський стадіон «Авангард» прийняв поєдинок Суперкубка області з футболу 2016 року, де зійшлися кращі команди Срібної Землі – «Ужгород» та виноградівський «Севлюш».

img_3220

Номінальними господарями жереб обрав підопічних Білака. Як ужгородці, так і виноградівці протягом усього сезону демонстрували технічний, швидкий футбол, та цього разу показати себе у всій красі було важко, адже погодні умови цьому не сприяли. Було важке поле, а тому перемогти було можливо тільки вигравши багато єдиноборств.

На початку гри м’яч більше часу перебував у центрі поля, а тому явного фаворита на полі не спостерігалося. Вдало в обох команд відігравала лінія захисту, яка нівелювала чимало загроз. Воротарі також цього дня демонстрували надійну гру, тож вже з перших хвилин склалося враження, що долю зустрічі може вирішити одна помилка. Єдину хорошу нагоду для взяття воріт ужгородці в першій половині зустрічі все ж створили, але відзначитися після удару головою Горському не вдалося.

Нічийний результат тримався і в другому таймі, але на відміну від першої 45-хвилинки небезпечних моментів побільшало. На 54-й хв. Гегедош вийшов віч-на-віч з кіпером виноградівців, але переграти останнього не зумів. Згодом «Севлюш» почав більше володіти ініціативою. Чого тільки варті два стовідсоткових гольових моментів, коли спочатку чудовий удар Пуканича зі «стандарту» нівелював Лютнянський, а потім потужний постріл Чонки на себе прийняла стійка. За таке марнотратство моментів номінальні господарі могли поплатитися, та на їх щастя Пиняшко з вигідної позиції не зміг переграти Гринишина.

Основний час завершився безгольовою нічиєю – 0:0. Тож все вирішувалося в серії одинадцятиметрових ударів, де перемогу з рахунком 4:3 вдалося здобути виноградівцям, котрі й стали переможцями Суперкубка Закарпаття 2016.

«Севлюш» (Виноградів) – «Ужгород» – 0:0 (пен. – 4:3)

Серія післяматчевих пенальті: Денис Ребрик +, Андріан Пуканич +, Юрій Чонка +, Дмитро Жуков +, Ігор Ловска -. – Віктор Ряшко +, Вадим Веселовський +, Василь Куделко -, Олександр Бако +, Роберт Гегедош -.

«Ужгород»: Мирослав Лютнянський, Василь Горський (Вадим Веселовський 65), Василь Куделко, Станіслав Котьо, Павло Оржаховський (Олександр Ковчар 57), Іван Бандурович, Микола Ількович, Євген Добровольський (Олександр Бако 50), Василь Пиняшко, Віктор Ряшко, Роберт Гегедош.

Головний тренер: Іван Шанта.

«Севлюш»: Віталій Гринишин, Артур Вайда, Ігор Ловска, Андрій Ломага (Дмитро Жуков 57), Віталій Чейпеш, Василь Вашкеба, Андріан Пуканич, Юрій Чонка, Юрій Мешко (Борис Ковня 65), Олексій Остафійчук, Денис Ребрик.

Головний тренер: Іван Білак.

Олег МИКИТА

Фото: Ірина ФРІДМАНСЬКА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах