3794
15:26 28.112016

В Ужгороді відбувся цікавий захід

Спорт 1761

Минулої неділі в обласному центрі відбувся цікавий спортивний захід під оригінальною назвою «Посиденьки з Іваном Сегляником».

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d1%8f%d0%bd%d0%b8%d0%ba-3_%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%8b%d0%b9-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d1%80

21 листопада відомий ужгородський шахіст-першорозрядник, багаторічний учасник майже усіх престижних обласних та міських змагань Іван Сегляник відсвяткував свій 71-й день народження, тож вирішив продовжити свято в оточенні шахових колег і друзів. Цікаво, що це вже другий подібний турнір. Перший відбувся минулого року, коли Іван Федорович відзначав 70-річний ювілей.

Це досить оригінальний турнір, адже в програмі заходу є і творчі конкурси, зокрема визначення спеціальним журі трьох найкрасивіших партій, а також вікторина, де ерудитам пропонується продемонструвати знання історії давньої гри.

Перед початком змагання колеги-шахісти тепло привітали іменинника, вручили йому оригінальний подарунок та зачитали вірш-привітання. А потім гравці всілися за шахівниці, і розпочалися гарячі спортивні поєдинки.

У турнірі взяли участь 40 спортсменів з Ужгорода, Мукачева, Виноградова, Берегова та Сваляви. Склад виявився досить бойовий. За перемогу і численні призи боролися 14 кандидатів в майстри та 26 першорозрядників. Було багато ветеранів та перспективної молоді. Шахісти старшого покоління змогли потішити іменинника, адже в жорсткому протистоянні з молодими конкурентами посіли два перші місця. Перемогу з 6 очками здобув нев’янучий екс-чемпіон області 68-річний Володимир Рижонков. Половиною очка поступився йому інший представник старшого покоління Михайло Бемак, який за коефіцієнтом випередив свого молодого конкурента Олександра Подгорнова. Серед ветеранів від 60 до 70 років переміг Василь Ганзе, а серед найстарших аксакалів – мукачівець Анатолій Каменєв.

У спеціальних номінаціях призи за найкращі результати отримали: серед жінок – Ніколетта Панченко, школярів – Валадіс Пеппас, представників «Інваспорту» – Ярослав Казик, а також найстарший учасник 83-річний мукачівський ветеран Тіберій Прібек. У конкурсі ерудитів переміг Михайло Балога. Врешті-решт жоден учасник не залишився без призу, який вручав особисто іменинник.

Аркадій ВОРОВИЧ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві виявили водія з рекордним перевищенням норми алкоголю в крові
16:11
На Закарпатті планують побудувати порт
16:09
Арт-зона «Писанкове Мукачево» - чудова локація для фотосесій у центрі міста
15:56
У Будапешті діти біженців з України можуть навчатися рідною мовою
15:44
У неділю «Минай» прийматиме «Олександрію»
15:35
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
Всі новини