3831
09:43 2.122016

Мукачівським спортсменам вручили нагороди

Спорт 1559

Вчора міський голова Мукачева Андрій Балога у Мукачівській ратуші вручив нагороди переможцям та призерам чемпіонату Світу з хортингу.

15282061_1246050472129394_32740804_n

Зазначимо, що хортинг – це український вид спортивних єдиноборств. Хортинг позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а і як система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій, а саме слово «хортинг» походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорізька Січ.

Чемпіонат проходив у Трускавці з 17 по 20 листопада та зібрав команди з сусідніх Словаччини, Угорщини, Польщі, а також Латвії, Узбекистану, Білорусі, Грузії..

Зокрема було нагороджену Бабілю Крістіну, котра є переможцем чемпіонату світу з хортингу, а також майстер спорту України, Котубея Юрія, Мишанич Владислава.

Почесні грамоти та подарунки дістали також: Дзямка Максим, Шютєв Андрій – срібний призер чемпіонату світу з хортингу, Кугал Анатолій. Також вчора було відзначено Капуру Ігора – президента Закарпатської обласної федерації хортингу.

Нагадаємо, що цей вид спорту хоч і з’явився відносно нещодавно (Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, офіційно визнало хортинг як вид спорту лише у 2009 році), проте вже набрав чимало популярності в країні, зокрема і на Закарпатті, адже в області плідно відкриваються секції з цього виду спорту.

Іванна Бондарук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах