3911
11:02 9.122016

Ужгородські фехтувальники привезли бронзу з етапу Кубка світу

Спорт 2488

Ужгородці у складі юнацької збірної України завоювали бронзу у Братиславі на етапі Кубка світу з фехтування на шпагах.

1

Ідеться про третю сходинку у змішаній командній першості. Такі «міксові» змагання проводилися вперше на всесвітньому рівні.

Дмитро ПЕТРУС, тренер ШВСМ

У шпазі перший раз проводилися такі змагання, у рапірі уже були подібні спроби. Суть така – фехтує у команді 2 хлопця і дві дівчини, і двоє запасних. Фехтують по черзі: спочатку дівчина починає, за нею – хлопець, і так по черзі. Було 12 команд. Перша зустріч у нас була з поляками. Ці спортсмени уже вигравали етап кубка світу, дівчата призерами були у поляків. А у нас якось постійно цей вік був без медалей, перший раз, що ми потрапили у призи.

На шляху до третьої сходинки за вихід у четвірку наші юніори перемогли поляків — 36:35, однак у півфіналі двома уколами поступилися угорцям — 39:37. У боротьбі за бронзу українські фехтувальники перемогли росіян — 40:38. Усі бої у складі нашої четвірки мушкетерів провів ужгородець Артем Матевосов. Для нього медаль світового ґатунку – перша у кар’єрі.

Артем МАТЕВОСОВ, фехтувальник

Дуже багато тренувався, аби здобути цю нагороду. Багато сил покладено, роботи з тренерами, сам багато тренувався. Уже два роки я у збірній, був період, коли трохи не щастило і я не потрапляв до команди України. Цього року, покращили результати, думаю, знову уже потраплятиму. Це були непогані змагання, коли один вид доповняв інший, всі на рівні фехтували, дуже сподобалося таке проведення. Воно видалося емоційним, позитивне все.

Крім Артема, у команді України змагалася і вихованка закарпатської школи фехтування Дарія Варфоломеєва, яка наразі навчається у Києві. Найнезручнішими суперниками на цьому всесвітньому етапі для наших фехтувальників виявилась команда Польщі. Аби досягати найвищих сходинок, важливо працювати над собою, дослухатися до тренерів та вірити у власні сили, — впевнені закарпатці.

Дмитро ПЕТРУС, тренер ШВСМ

Дуже складні у нас були це поляки. З росіянами за третє місце було простіше фехтувати. У цьому матчі з росіянами ми постійно були попереду, з поляками спочатку програвали, потім був перелом, ішли укол в укол, і вийшли вперед. Вважаю, що нашим спортсменам українцям трохи бракує впевненості у собі. Вони можуть перемагати сильні команди Угорщини, Румунії, Італії. Просто треба повірити у себе.

Артем МАТЕВОСОВ, фехтувальник

Найбільш незручна зустріч перша була з поляками. Вони високо стоять у світовому рейтингу. Ми не мали з ними великого досвіду фехтування, з росіянами я вже фехтував колись на Чемпіонаті Європи, більше знаю їх техніку, подібна до нас школа. А от поляки – найважливіша зустріч була. Більше залежить від моральної підготовки, фізичних кондицій. Тренери у тебе вкладають, але якщо сам не працюватимеш над собою, то нічого з того не буде.

Наразі наші фехтувальники готуються до всеукраїнських турнірів, один із яких, зокрема, відбудеться в Ужгороді перед новим роком. А далі – уже у січні 2017-го – юніори боротимуться за медалі етапів Кубка світу, які відбудуться у Італії та Фінляндії, інформує Ужінформ.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах