3951
11:55 12.122016

Вища ліга Закарпаття з футболу: перша п’ятірка

Спорт 2020

Пропонуємо вашій увазі підсумки аматорського чемпіонату області з футболу серед команд Вищої ліги.

dsc_1139

Протягом усього чемпіонату виділялися два колективи – «Ужгород» та «Севлюш», котрі й розіграли між собою «золото». Обидві команди демонстрували цікавий атакуючий футбол, про що красномовно свідчить статистика забитих м’ячів. В ужгородців їх найбільше – 101, виноградівці ж відзначилися у воротах суперників 72 рази. Щодо захисної ланки, то вона краща в «Севлюша»: усього 17 пропущених м’ячів. У той час як у колективу з обласного центру їх 29. «Ужгород» зумів набрати 62 очки із 72 можливих, а «Севлюш» – 60. Цікавими виявилися очні протистояння між цими командами. У Виноградові перемогу святкували футболісти «Севлюша» (3:0), а в Ужгороді – підопічні Шанти (6:2). Саме останній результат був одним із вирішальних, адже після цієї звитяги всі почали говорити про чемпіонство «Ужгорода» як доконаний факт. Втрачали очки лідери чемпіонату доволі рідко. Крім завданих по черзі один одному поразок, «Ужгород» поступився «Берегову» (1:0), а «Севлюш» – «Минаю» (2:1). Щодо нічийних результатів, то мирові були зафіксовані в таких поєдинках: «Середнє» – «Севлюш» (1:1), «Спартакус» – «Севлюш» (1:1), «Дийдо» – «Севлюш» 0:0, «Мункач» – «Ужгород» (1:1), «Спартакус» – «Ужгород» (2:2). В інших же матчах лідери неодмінно перемагали. Варто відзначити звитяги «Ужгорода» над «Боржавою» (11:2), «Середнім» (6:1), «Оболонню» (6:0), «Поляною» (8:2), двічі «Бужорою» (7:1; 8:0), «Мункачем» (6:1) та «Севлюша» над «Минаєм» (4:0), «Бужорою» (7:1), «Оболонню» (5:0), «Поляною» (7:0), «Боржавою» (6:0). Отож, як бачимо, команди одного рівня, і виокремити сильнішу важко. Та все ж перше місце тільки в останньому турі зумів посісти «Ужгород» і завоювати друге чемпіонство поспіль. Виноградівці ж завершили сезон другими, залишивши про свою гру в цьогорічному чемпіонаті приємні спогади.

«Бронза» дісталася новачку Вищої ліги – «Минаю». Команда досить амбіційна, і спостерігається помітний прогрес. Протистояти лідерам підопічним Іваниці було важкувато, проте колективам, що не увійшли до трійки кращих, за якістю гри вони не поступаються. За «Минай» виступають досвідчені імениті гравці, котрі в будь-який момент можуть урятувати поєдинок. До негативу можна віднести нестабільність результатів: упевнені перемоги колективу з Ужгородщини чергувалися з поразками в матчах з менш іменитими суперниками. «Минай» багато забивав (69), але й пропускав чимало (38). Уболівальники цієї команди можуть пишатися звитягами над «Дийдо» (6:2), «Севлюшем» (2:1), «Мункачем» (6:0), крім того, у пам’яті на довго залишиться перемога над «Поляною» (7:6). «Минай» має потенціал, але необхідно ще відточувати майстерність.

За крок до медалей зупинилося «Середнє». Порівняно з минулим сезоном команда відчутно додала й уже має вимальований стиль гри. На її рахунку 55 забитих м’ячів та 32 пропущених. Середнянці нав’язували боротьбу майже всім командам чемпіонату, і багатьом суперникам було нелегко їм протистояти. Результативними виявилися звитяги над «Бужорою» (10:0), «Поляною» (7:1) та «Берегово» (4:0). Якщо порівнювати набрані очки команди у двох частинах сезону, то їх було більше в першій – 23, у другій – 18. Та попри це наприкінці сезону точилася запекла боротьба за першу четвірку, з якої «Середнє» вийшло з високо піднятою головою. Якщо колективу вдасться зберегти кістяк команди й підписати нових якісних футболістів, то наступного року він зможе поборотися, можливо, навіть за перші місця.

Чільну п’ятірку замкнула наймиролюбніша команда Вищої ліги – «Дийдо». У активі берегівчан найбільша кількість нічиїх – 7. Перемогу здобути вдалося 11 разів. У шести поєдинках підопічні Гіді зазнали гіркоти поразки. У середньому за гру футболісти «Дийдо» забивають 1,62 м’яча, пропускають – 1,25. Вдалося здобути ефектні перемоги над «Боржавою» (4:0), «Середнім» (4:1), «Бужорою» (5:1). Варто також відзначити домашню нічию із «Севлюшем» (1:1). Хоч берегівчани й перемогли двічі прямого конкурента за 4-те місце – «Середнє» (4:1, 2:1), проте відстали від нього на один заліковий бал і були змушені задовольнитися п’ятою сходинкою.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах